Her sendikadan farklı eğitim modeli


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Her sendikadan farklı eğitim modeli

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Her sendikadan farklı eğitim modeli





    TBMM’de oluşturulan alt komisyonda sendikalar ve STK’ların görüşleri alındı

    Kesintisiz 8 yıllık eğitimi kesintili hale getirerek 12 yıla çıkaran eğitim teklifi Türkiye’nin gündemine otururken TBMM’de oluşturulan alt komisyonda sendikalar ve STK’ların görüşlerini aldı. 4 büyük eğitim sendikası görüşlerini açıklarken her sendika farklı bir model önerdi. Alt Komisyon Başkanı AKP’li Fikri Işık, “Biz elimizdekini konuşacağız” dedi. Komisyon toplantısı devam ettiği saatlerde Başbakan Erdoğan grup toplantısında yapılacak düzenlemeleri anlattı. Ancak komisyonda teklifin “eski” hali üzerinde konuşmalara devam edildi. Sendikaların görüşleri şöyle:

    İmam hatipler açılsın

    EĞİTİM BİR SEN: Sendika adına Genel Sekreter Ahmet Özer, şunları söyledi: 28 Şubat’ın sürecinin kapattığı imam hatip liselerinin ortaokul bölümü yeniden açılmalıdır. Açıköğretime yönlendirme konusunda ayrıntılı bilgi verilmelidir. Eğitim sistemlerini çağdaşlık noktasına taşımış ülkelerde temel eğitim sistemi yaklaşımı olarak öngörülen ‘Yeşil Eğitim’ anlayışı sistemin temel unsurlarından biri olarak tasarlanmalıdır. Eğitim süreci 1+4+4+4 olmalıdır. Ancak okul öncesi isteğe bağlı olmalıdır. 4+4’lük ikinci ilköğretim bölümü zorunlu olmalı 4 yıllık lise bölümü de isteğe bağlı olmalıdır.

    Yeni sınavlar olabilir

    EĞİTİM-SEN: Sendika Genel Başkanı Ünsal Yıldız, şu önerileri getirdi: Açıköğretime yönlendirme olmamalıdır. 8’den sonra da olmamalıdır. Çıraklık yaşının 11’e düşürülmesi çocuk işçiliği artıracaktır. Erken yaşta meslek eğitimine yönlendirme pedagojik olarak öğrencilere zarar verecektir. Okul öncesi eğitim de kapsama alınmalıdır. İlköğretimde ilk 4’ün ardından farklı okullara geçiş oalcağından sınav yapılması kaçınılmaz olacaktır. Sınav yaşı böylece düşecek ve dershaneler mantar gibi yeniden ortaya çıkacaktır. Böylece fırsat eşitliği kavramı da ailesi zengin olana göre kaybolacaktır. Sistem 9+4 olarak 13 yıl zorunlu olmalı ve okul öncesi - ilköğretim kesintisiz olmalıdır. Yasanın gerekçesinde kesintisiz eğitimin okullaşmayı düşürdüğü iddiası doğru değildir. 1998’de ilköğretimde yüzde 78 olan kızların okullaşması bugün yüzde 98’dir. Teklifte anadilde eğitim de mutlaka yer almalıdır.

    Seçmeli din dersi getirilsin

    TÜRK EĞİTİM-SEN: Sendika adına İsmail Koncuk, şunları söyledi: Sistem 1+5+3+4 olmalıdır. Yüz yüze eğitim mutlaka sağlanmalıdır. Açıköğretime geçiş olmamalıdır. Bazı özel durumlarda hasta olanlar, ailesi tarım işçisi olup sürekli göç edenler, çağ yaşı geçenler açık öğretime gidebilir. Açıköğretim olacaksa tüm okulları kapatalım. Öğretmen masrafı da olmaz okul masrafı da herkes açıköğretime gitsin. Böyle saçma şey olur mu? 1997’de imam hatipleri bitirdik ne değişti bu okullar yine var. İmam hatiplerin orta bölümü açılmalıdır. Din istismarı bitmesi gerektiğinden seçmeli din dersi konulmalıdır.

    Teklif neydi ne oldu?

    AKP’nin ilk sunduğu teklif ile “4+4+4” 12 yıl kesintili zorunlu eğitimi düzenliyordu. İlk 4 yılın ardından “Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği koşullarla” açık öğretime geçişin önü açıldı. Ancak bu talep 4. sınıfın ardından “kız çocuklarının eve kapatılması” eleştirilerine neden oldu. AKP önceki gün yaptığı düzenleme ile açık öğretime geçişi ikinci 4’ün ardına aldı ve 8. sınıfın ardından açık öğretime geçiş düzenlemesi yapıldı.

    TÜSİAD’tan 2 sayfalık öneri

    - Çıraklık yaşının 11’e indirilmesi sonucunu doğuracak bir düzenlemenin çocuklar açısından sakıncaları dikkate alınmalıdır.

    - İlköğretimin iki kademeye ayrılması ve ilk kademe sonrasının açık öğretimle ilişkilendirilmesi kız çocuklarının eğitime katılım ve okula devamları açısından sakıncalar yaratabilecektir
    alıntı

  • #2
    10.KÖY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Şubat.2012
    Mesajlar
    2
    @10.KÖY







    Eğitim işini eğitimcilere bıraksalar ve sorsalar keşke..

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. İşte CHP'nin 'Eğitim sistemi' modeli
      Konu Sahibi MeganeCC Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Mart.2012, 16:47
    2. 4+4+4 Yeni Eğitim Modeli Komisyonda
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Mart.2012, 17:37
    3. 'Karma Eğitim Modeli' uygulamadan kaldırılmalı mı?
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 05.Mart.2012, 01:17
    4. Çocuklarda Öğrenme Özellikleri ve Montessori Eğitim Modeli Semineri
      Konu Sahibi alfarolex Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 07.Mayıs.2011, 13:12
    5. Bir sendikadan destek haberi (05.04.2010)
      Konu Sahibi n-nil Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 23.Mayıs.2010, 22:55

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş