Gap Bölgesi Öğrencileri Gaziantep'te Buluşuyor

Gap Bölgesi Eğitim ve Bilim Şenlikleri Gaziantep'te Başlıyor. Tarihi, Kültürü ve Sosyal Yaşantısı ile Bölgenin Öncü Şehirlerinden Gaziantep, 8 İlden Öğrenci ve Öğretmenleri Buluşturuyor. Geçen Yıl Yerelde Başlayan Eğitim ve Bilim Şenlikleri Bu Sene Şehir Sınırlarını Aştı.

GAP Bölgesi eğitim ve bilim şenlikleri Gaziantep'te başlıyor. Tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısı ile bölgenin öncü şehirlerinden Gaziantep, 8 ilden öğrenci ve öğretmenleri buluşturuyor.

Geçen yıl yerelde başlayan eğitim ve bilim şenlikleri bu sene şehir sınırlarını aştı. Gaziantep merkezli düzenlenecek eğitim bilim ve kültür şenliklerine Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt, Şırnak, Siirt, Mardin ve Kilis'ten de katılımcılar olacak.

GAP Eğitim Bilim ve Kültür Şenlikleri adıyla yapılacak organizasyonda, eğitimden bilime, spordan sanata varıncaya kadar birçok alanda etkinliklere imza atılacak. Beş gün sürecek etkinliklere 6 üniversite destek veriyor.

Şenlikler hakkında bilgi vermek için Gaziantep Öğretmen Evi'nde bir basın toplantısı yapıldı. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, şehrin her yıl yapılan sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik etkinliklerle bu noktadaki duruşunu daha da sağlamlaştırdığını söyledi. Geçen yıl Gaziantep'te yerel olarak başlatılan şenlikleri, bu sene 8 ile yaydıklarını kaydeden Serin, "Bu yıl GAP Bölgesi'ndeki Gaziantep ile birlikte 8 ilimizin katılımı ile SODES kapsamında 'GAP Eğitim Bilim ve Kültür Şenlikleri' adıyla organize ediliyor. Etkinliklerimiz Demokrasi Meydanı'nda yapılacak. 8 ilden 300 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu ilimizde 5 gün misafir edilecek. Bu şekilde şehrimizin tanıtımı da yapılacak." diye konuştu.

Serin, Demokrasi Meydanı'nda kurulacak 100 stantta öğrencilerin hazırladığı bilimsel projelerin sergileneceğini belirtti. Bu şekilde öğrencilerin hem bilgi paylaşımı hem de kaynaşmasının hedeflendiğini söyleyen Serin, bu kapsamda GAP illerinin katılımı ile ödüllü bilimsel proje yarışmasının da yapılacağını duyurdu. Yarışmanın başvuru süresinin sona erdiğini belirten Serin, dereceye girenlerin 30 Mayıs 2010 tarihinde açıklanacağını kaydetti. Etkinlikler kapsamında konserlerin de olacağını anlatan Serin, konserlerle öğrencilerin eğlenerek kaynaşmasının amaçlandığını dile getirdi.

Etkinliklerde spor müsabakalarının da olacağını ifade eden Serin, "Gaziantep Aba güreşleri müsabakaları, Erzurum atlı cirit gösterisi ve çim hokeyi gibi sportif çalışmaları yapılacak." dedi.

Serin, Gaziantep kültürünün tanıtımı amacıyla Gaziantep el sanatları ve mutfağı için özel bir stant tahsis edilecek. Serin, şenliklerin 5 gün boyunca TRT GAP tarafından çekiminin yapılacağını ifade etti. Serin, halkın sevdiği sanatçıları da Gazianteplilerle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

alıntı