Eğitimcilerin Kesin İstekleri

Eğitimcilerin Kesin İstekleriEğitim camiasında bazı sorunlar var ki mutlaka çözümlenmesi gerekiyor. Eğitim Bir Sen bu sorunları sıraladı ve MEB'den olmazsa olmazları talep etti. İşte sorunlar ve istekler

MUTLAKA OLMALILAR

* 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu mutlaka grevli ve toplu sözleşmeli hale getirilmeli, ayrıca kamu çalışanlarına siyaset yasağı kaldırılarak birikimlerini siyaset kurumuna yansıtmaları sağlanmalıdır.

* Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da değişikliğe gidilerek ek derslerle ilgili hakkaniyet ölçülerini gözeten, mağduriyete ve suistimale yol açmayan yeni bir düzenleme yapılmalıdır.

* Hizmetlilerin görev tanımı yapılmalı, hizmetli ve memurların atama ve yer değiştirmeleri belli kriterlere bağlanmalıdır. Giyim Yardım Yönetmeliği çerçevesinde yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına verilen giyim yardımının ayni değil, nakdi olarak ödenmesi konusunda bu yılki toplu görüşmede varılan mutabakat hayata geçirilmelidir.

* Eğitim çalışanlarının, her yıl Maliye Bakanlığı’nca belirlenen gelir dilimi uygulamasında, üst gelir dilimine girdikleri gerekçesiyle yılın ikinci yarısında cüzi miktarlarda verilen zamları adeta geri alındığından, gelir vergisi matrahının gelir dilimi uygulaması ile ilgili yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.

* İkili öğretim yapan eğitim kurumlarında görevli yöneticiler ile diğer personele fazla çalışmaları karşılığında ek ücret ödenmelidir.

* Eğitim çalışanlarının tedavi yolluklarının ödenmesinde yaşanan mağduriyetler sona erdirilerek, tedavi masrafı, harcama yapılan ayı müteakip ilk aylıkla birlikte ödenmelidir.

* Öğretmenlerin kariyer basamaklarında yükselmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda yasal düzenleme yapılarak, kariyer basamaklarında yükselme süreci acilen başlatılmalıdır.

* İLKSAN’a zorunlu üyelik uygulaması sona erdirilmeli, üyelikten ayrılmak isteyenlerin birikmiş aidatları enflasyon karşısındaki erimeleri dikkate alınarak mağduriyete yol açmadan iade edilmelidir.

*Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmeli, 4/B ve 4/C kapsamında çalışan tüm eğitim çalışanları şartsız olarak kadroya geçirilmelidir”

* Demokratikleşme sürecinde farklı tüm kimliklere saygılı olan ve her kimliğin kendini ifade edebileceği özgürlükçü ortam meydana getirilmelidir. Devlet kendini yeniden tanımlamalı ve vatandaşıyla arasına yerleştirdiği bütün kalkanları ortadan kaldırmalıdır.

memurlar.biz