Öğretmenlere Motivasyon Desteği


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmenlere Motivasyon Desteği

  • #1
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ



    Öğretmenlere Motivasyon Desteği





    Öğretmenlerin de nerede görev yaparlarsa yapsınlar, daha zengin bir içerikle ve daha yüksek motivasyonla çalışmasını istediklerini bildiren Bakan Nabi Avcı, bunun koşullarını hazırladıklarını söyledi.

    Öğretmenlere Motivasyon Desteği

    -"Bütün ülkeler eğitime daha fazla yatırımyapıyor, eğitim sistemlerini sürekli olarakgeliştirmeye çalışıyor ve teknolojikgelişimlerden en etkili biçimde faydalanmanınyolunu arıyor. Fatih Projesi, Türkiye'nindünyadaki bu gelişmelerin seyircisi değil, aktörü olmak arzusu ve iradesinin en somut ifadesidir"

    -"Toplumun eğitime ilişkin beklentilerini karşılamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyo ekonomik durumu veya şartları ne olursa bilişim teknolojilerinin imkanlarından yararlanarak kendilerini geliştirmelerini, bilgiye ve dünyaya açılmalarını sağlamak istiyoruz"

    -"Türkiye'nin eğitimdeki bu büyük ve ileri hamlesi bütün dünyaya model olabilecek nitelikte çok büyük bir hamledir. Şu anda dünyanın pek çok ülkesi eğitimde Fatih Projesi uygulamalarını çok yakından ve büyük bir ilgiyle takip ediyor. Projeyle her sınıf çok yüksek internetle tanışıyor. Öğrenme kaynaklarımızçeşitleniyor, ezberci öğrenme şekli ortadan kalkıyor, araştıran, üreten, düşünen bireyler yetişiyor. Öğretmen ve öğrenciye eğitim öğretimde büyük kolaylıklar sağlanıyor"

    - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bütün ülkeler eğitime daha fazla yatırım yapıyor, eğitimsistemlerini sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor ve teknolojik gelişimlerden en etkili biçimde faydalanmanın yolunu arıyor. Fatih Projesi, Türkiye'nin dünyadaki bu gelişmelerin seyircisi değil, aktörü olmak arzusu ve iradesinin en somut ifadesidir" dedi. Avcı, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü stüdyosunda gerçekleştirilen lise öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi Eğitimi açılış programına katıldı. Eğitim Bilişim Ağı üzerinden yayınlanan canlı programda konuşan Avcı, "çalışma arkadaşlarım" dediği öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.

    Yaşanılan yüzyılın bilgi çağı olduğuna dikkati çeken Avcı, "Bunun anlamı bilgi ve iletişim teknolojilerininhayatın her alanında belirleyici olduğudur" dedi. Bu değişimin en çok hissedildiği alanın ise eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, öğrenme ve öğretme süreçlerinde sürekli olarak yeni eğilimlerin ortaya çıktığına dikkati çekti. Öğretmenlerin bu durumun en yakın tanığı olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:

    "Dünyadaki gelişmelere baktığımızda eğitimde kalite arayışı, fırsat eşitliği, daha demokratik ve esnekbir eğitim sistemi gibi hedeflerin yanında bilgi teknolojilerinin eğitimde çok daha yaygın kullanıldığını görüyoruz. Bütün ülkeler eğitime daha fazla yatırım yapıyor, eğitim sistemlerini sürekli olarakgeliştirmeye çalışıyor ve teknolojik gelişimlerden en etkili biçimde faydalanmanın yolunu arıyor.

    FatihProjesi, Türkiye'nin dünyadaki bu gelişmelerin seyircisi değil, aktörü olmak arzusu ve iradesinin en somut ifadesidir. Bu projeyle herşeyden önce eğitimde fırsat eşitliği yanında bölgeler arası teknolojik eşitsizliği deortadan kaldırmayı düşünüyoruz. Toplumun eğitime ilişkin beklentilerini karşılamayı amaçlıyoruz.Çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyo ekonomik durumu veya şartları ne olursa bilişimteknolojilerinin imkanlarından yararlanarak kendilerini geliştirmelerini, bilgiye ve dünyaya açılmalarınısağlamak istiyoruz." Avcı, önümüzdeki dönemde öğrencilerin uluslararası arenadaki akranlarıyla daha kolay rekabet edebilecekleri koşullara ulaşacaklarını da ifade etti.

    -"Öğretmenlerimizin daha yüksek motivasyonla çalışmasını istiyoruz" Öğretmenlerin de nerede görev yaparlarsa yapsınlar, daha zengin bir içerikle ve daha yüksekmotivasyonla çalışmasını istediklerini bildiren Bakan Nabi Avcı, bunun koşullarını hazırladıklarını söyledi. Eğitimde teknolojinin giderek daha fazla kullanılmasının, öğretmenin rolünü azaltmak yerine aksine rolünü çok daha önemli hale getirdiğinin altını çizen Avcı, "Fatih Projesi öğretmenlerimize görevlerinidaha etkili ve daha verimli bir şekilde sürdürmenin yanında, kendi mesleki ve kişisel gelişimleri için de sayısız fırsatlar sunuyor" değerlendirmesini yaptı. Uzaktan eğitim programının 3 gün boyunca devam edeceğini dile getiren Avcı, program süresince de alanlarında uzman kişilerin Fatih Projesi'nin bileşenleri ve işleyişi konusunda ayrıntılı bilgivereceklerini bildirdi.

    -"Fatih Projesi maalesef sadece bir tablet dağıtım projesi gibi algılanıyor" "Fatih Projesi kamuoyunda maalesef sadece bir tablet dağıtım projesi gibi algılanıyor" diyen Bakan Avcı, oysa eğitimde Fatih Projesi'nin, 'Türk milli eğitim sisteminde yeni bir dönemin başlangıcı' anlamına geldiğini bildirdi. Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin eğitimdeki bu büyük ve ileri hamlesi bütün dünyaya model olabilecek nitelikte çok büyük bir hamledir. Şu anda dünyanın pek çok ülkesi eğitimde Fatih Projesi uygulamalarını çok yakından ve büyük bir ilgiyle takip ediyor.

    Projeyle her sınıf çok yüksek internetle tanışıyor. Öğrenme kaynaklarımızçeşitleniyor, ezberci öğrenme şekli ortadan kalkıyor, araştıran, üreten, düşünen bireyler yetişiyor. Öğretmen ve öğrenciye eğitim öğretimde büyük kolaylıklar sağlanıyor." Fatih Projesi'ne 2010 yılı Kasım ayında başladıklarını hatırlatan Avcı, projenin boyutlarının gözönüne alındığında üç yıl gibi kısa bir sürede çok önemli mesafe katettiklerini söyledi. -84 bin 921 adet etkileşimli tahta, 62 bin 800 adet tablet...

    Bu süre içinde meslek liseleri hariç tüm liselerdeki sınıfların tamamına 84 bin 921 adet etkileşimli tahta yerleştirdiklerini ifade eden Avcı, "Bu okullarımız için alt yapı ihalelerini tamamladık, öğrencilerimize ve öğretmelerimize 62 bin 800 adet tablet dağıttık. İllerin tamamında 110 adet uzaktan eğitim merkezi kurduk. Bu merkezlerde bugüne kadar 120 binin üzerinde öğretmenimiz hizmet içi eğitim aldı" dedi. Fatih Projesi'nin başarılı bir şekilde sürdürülmesinde en büyük rolün öğretmenlere düştüğünü dile getiren Avcı, bu kapsamda verilen uzaktan eğitimin de önemine değindi.

    Avcı, "Ülkemizi daha güzel bir geleceği taşıyacak nitelikli gençleri siz yetiştireceksiniz. Bugün dünden daha iyi ama yarınlarımız, bugünden de iyi olacak. Bunun yollarından biri de yaratıcı, yenilikçi, eleştirel düşünen, problem çözebilen, iletişim ve işbirliğine yatkın, demokratik kültürü özümsemiş yeni bir neslin yetiştirilmesine eğitim yoluyla katkı sağlamaktır" diye konuştu.
    Haber Kaynağı: MEB Personel
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #2
    tubsiv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Nisan.2010
    Nereden
    antalya/kepez
    Mesajlar
    165
    @tubsiv







    DDDD alemsiniz ))

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Milli Piyango'dan öğretmenlere konut desteği
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Kasım.2011, 13:29
    2. Motivasyon Mesajları
      Konu Sahibi Seda_ Forum KİŞİSEL GELİŞİM
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 22.Eylül.2011, 22:06
    3. motivasyon mesajı
      Konu Sahibi fatma_12 Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 11.Şubat.2011, 13:59
    4. Çocuk ve Motivasyon
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Aralık.2009, 01:42
    5. Çocuk ve Motivasyon
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum ÇOCUKTA RUH SAĞLIĞI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Kasım.2009, 22:11

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş