DGS ile ilgili çok çok yeni gelişmeler var. Buyrun


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

DGS ile ilgili çok çok yeni gelişmeler var. Buyrun

  • #1
    kübra k. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2009
    Mesajlar
    116
    @kübra k.



    DGS ile ilgili çok çok yeni gelişmeler var. Buyrun





    Lütfen ama lütfen dikkatlice okuyunuz

    1- DGS 2010 kontenjanlarının belirlenim kriterleri değiştirilmiştir.Daha doğrusu kontenjan belirlenimine kriter getirilmişitir. Biraz önce (19:45) Sayın Durmuş Günay ile görüşerek sizin için yeniden teyit aldım .Bu düzenleme 2010 DGS için yapılmış olup ağustosta Tercih kılavuzunda yeni kontenjanlar arasından tercih yapacağınız kesindir. kimsenin endişesi olmasın .

    kontenjanların nasıl olduğunu çok merak ettiğinizi biliyorum.Ancak Şu kadarını söyleyebiliriz.Lütfen bunun dışında mesaj yazmayın yanıtla(ya)mayız.

    a- Mayıs 2010 da yayımlanan Vakıf üniversitesi kontenjanlarında hiçbir değişiklik yapılmamıştır.Buraları yazmayı düşünecek arkadaşlar için bir değişiklik yok kıbrıs ile beraber toplam 5000 e yakın kontenjan mevcuttur.Vakıf yazacaklar şuradan rahat olsunlar kabul edilen puan kesintisi kararıyla bundan sonra buraları kimse keyfi olarak yazıp puanlarını şişiremeyecektir.Dolayısıyla 2010 DGS yerleştirme sonuçları açıklandığında bu bölümlerin puanlarında ciddi düşüş bekliyoruz.Gideceklere şimdiden hayırlı olsun

    b- Devlet üniversitelerinde ÖSS de Tablo-5 te yer alan ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan lisans programlarının mayıs 2010 daki DGS kontenjanlarında da bir değişikliğe gidilmemiştir. Bu programların kontenjanları yaklaşık 1500 civarındadır.

    c- Gelelim en çok merak edilen mevzuya ÖSS de tablo-4 te yer alan ve YGS ve LYS puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarının devlet kontenjanlarına. Bu alanda verili Tüm lisans programlarının ÖSS ve DGS kontenjanları titizlikle incelenmiş olup sıkı durun hemen hemen(3 lisans programı hariç) tümünün kontenjanında azımsanmayacak kontenjan artışlarına gidilmiştir.şöyle söyleyeyim %50 aranda var %100 de var %200 de var . Ama lütfen sormayın kılavuzun yayınlanmasına kalsın onlar. Çünkü bizim değil ÖSYM nin işidir bu .anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

    d- Teknoloji fakültelerine DGS ile öğrenci alımına 2012 DGS de başlanacak olup .Kapanan Tef lere öğrenci alınmayacaktır.

    2-3 kontenjan artışına biz bayram demeyiz .Bayram dediysek devlet kontenjanı 6-7 bin(en az) artacağı içindir.

    2- Puan Kesintisi: 2010 Tercih kılavuzu Ağustos ayının ortasına doğru yayımlandığında bazı yenilikler olacak .Bunlardan biri de Kazanandan bir sonraki girişinde puan kesintisidir ancak bu puan kesintisi uygulaması 2010 DGS ile Bir programa yerleşenlerle Başlayacak ve bir sonraki seneki(2011) girişlerinden itibaren uygulanacatır.Puan Kesintisi AÖBP nin 0.6 dan daha küçük bir kastsayıyla(Kılavuz yayımlandığında görürsünüz) çarpılması şeklinde olacaktır.
    bu yüzden lütfen ben geçen yıl kazandım bu yıl girdim benden puan kesilecekmi gibi sorular sormayınız ... Umarım bu yıl da önceki yılların alışkanlığıyla rastgele tercih yapmazsınız.

    3- İntibak Programı:Kazanan adayların belası olan İntibak Senesiyle ilgili teklifimiz tırpanlanan tek teklifimiz olmuştur.
    Değişiklikte tüm çabamıza rağmen intibak yılının 2 si normal 2 si ise istisnai olmak üzere 4 yarıyıla çıkarılması reddedilmiştir. Bu kısımda eski hüküm kalmıştır ..Şöyle ki İntibak dönemi 2 yarıyıl ve istisnai olarak 1 yarıyıldır......

    intibakla ilgili 2 ders geçme yerine kredi % sine geçiş ise kabul edilmiştir ancak daha da iyileştirmeyi sağlayacak %70 şeklinde değil %80 şeklinde kabul edilmiştir.

    Toparlayacak olursak İntibak programındaki aday Aldığı derslerin kredi toplamının %80 inden başarılı olduğunda kalan derslerini 3. sınıfta vermek kaydıyla 3. sınıfa kayıt hakkı kazanır. Aldığı kredilerin %20 sinden fazlasından başarısız olan adayların ise okulla ilişiği kesilir...... şekline gelmiştir...

    Alınan bu karar İntiak programındaki adayların %90 ından fazlası için olumlu bir gelişmedir. İntibak konusunda pazartesi günü daha ayrıntılı bir yazı yazmaya çalışacağız ...Bu konuda bekleyen arkadaşlar bu yeni şarta göre umarım durumu kurtarıyorlardır...

    4- DGS sonuçları ne zaman açıklanır: Teklifimiz içerisinde daha önce bahsetmiş olduğumuz yeni önlisans lisans ilişkilerinin olduğundan bahsetmiştik. Bu gün kabul edilen teklifimizden sonra ÖSYM veritabanına bunları işeyecek ve DGS 2010 puan hesaplamasını ancak ondan sonra sağlıklı şekilde yapabilecektir.
    Bu konuda daha önce belirttiğimiz gibi bu işlem Ağustosun 5-6 sını bulacaktır.

    5- DGS 2010 Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacaktır: Muhtemelen 10 -15 Ağustos aralığında yayımlanacak . Kesin bir bilgiye ulaşırsak bilgilendirileceksiniz.

    6- 2010 DGS tercihleri ne zaman yapılabilecek: Muhtemelen 17-24 ağustos arasındaki bir 4 günde DGS 2010 tercihleri yapılacak gibi gözükmekte ....


    hani demiştik ya iyi tarafı kontenjan geçmez ise sonuçlar tez açıklanacak ... Olmadı sonuçlar için biraz daha bekleyeceksiniz .....

    DAHA YENİ GELİŞMELERİ https://www.dikeygecis.org ADRESİNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR
    YARIN YEPYENİ BİRİ OLACAĞINI SÖYLÜYORSUN. NEDEN BUGÜNDEN DEĞİŞMİYORSUN?

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    paylaşım için teşekkürlerr

  • #3
    suves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,036
    @suves







    TEŞEKKÜRLER HOCAM

  • #4
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    paylaşım için teşekkürler
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #5
    kübra k. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2009
    Mesajlar
    116
    @kübra k.







    rica ederim
    YARIN YEPYENİ BİRİ OLACAĞINI SÖYLÜYORSUN. NEDEN BUGÜNDEN DEĞİŞMİYORSUN?

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Yeni gelişmeler yokmu:(
      Konu Sahibi casminnn Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 11.Şubat.2011, 17:15
    2. DGS ile ilgili yeni gelişmeler RADYO PROGRAMI CANLI
      Konu Sahibi kübra k. Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Ağustos.2010, 15:00
    3. Lost'ta yeni gelişmeler var!
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum YERLİ-YABANCI DİZİLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2009, 12:09

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş