Şiddete uğrayan kadınlara yönelik “koruma polisi” verilmesi uygulamasının başlamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nca da “öğrencilerin aile içi şiddet konusunda bilinçlendirilmesine” ilişkin proje hayata geçirilecek.

02:30 | 03 Eylül 2011

Proje kapsamında ders kitaplarındaki konularda “cinsiyet eşitliğinin göz ardı edilmemesi” amacıyla çalışmalar yapılacak. Kadın örgütleri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret ederek “cinsiyet eşitliği bakış açısının” MEB’in ana politikalarına girmesi ve uygulamalarla yaygınlaştırılması için işbirliği önerdi.

Toplantıya Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Başkent Kadın Platformu temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan Avukat Gülay Coşkun Tan, öğretmenlerin cinsiyet eşitliği konusunda eğitim alması gerektiğini vurgulayarak, “Evdeki şiddete karşı cocuğun tavır alabilmesi için öğretmenlerin farkındalık yaratması gerek” diye konuştu. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Elif Uysal Erkol da “Kitapların taranması ve analizi aşamasında yer almak istiyoruz. Buna yönelik bir birim oluşturulmalı. Kitaplar basılmadan önce inceleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın, erkek eşitliğine aykırı vurgu yapan ifadelerin çıkarılması için bunun gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bu yıl hayata geçirilecek proje çerçevesinde, ders kitaplarında cinsiyet ayrımcılığını içeren ifadelerin çıkarılması için beklenen temel konular şunlar olacak:

-Kadına yönelik şiddetin engellenmesine ilişkin ifadelerin ders kitaplarına girmesi sağlanacak.

-?Cinsiyet eşitliğinin göz ardı edilmemesi sağlanacak.

-Müfredat ve ders kitapları hazırlanırken, kadın örgütlerine görüşüne başvurulacak. Kadın örgütlerinin içerik analizi yapması istenebilecek.

-Kadın örgütlerinin yardımcı ders kitapları, öğretmen kılavuz kitaplarının hazırlanmasında da görüşleri alınabilecek. BAHAR ATAKAN Ankara


memurlarnet