Üniversitelerin İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra okullarda çalışmaya başlayan öğretmenler, zihin engelliler denklik belgelerinin iptal edilmesi üzerine mahkemeye başvuracak.

Okuldan mezun olduktan sonra her biri değişik illerde öğretmenlik görevini yapan bölüm mezunları, 4 Ekim tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen görevlendirme iptal yazısı ile hayal kırıklığına uğradı. Gönderilen yazıda, “Eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümü işitme engelliler programını bitirenler, zihin engelliler öğretmenliğini bitirenler de, işitme engelliler sınıf öğretmeni olarak görevlendirilmeyecek. Bu durumda olanların asıl branşları dışında görevlendirilmeleri ‘Özel Öğretim Kurumları ve Özürlü Birey Modülü’nde de mümkün olmayacaktır.” denildi. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldıklarını savunan bölüm mezunları, haklarını aramak için her türlü yasal haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

YÖK’ün kendilerine vermiş olduğu belgenin 4 yıl sonra iptal edilecek olmasından dolayı yüzlerce kişinin mağdur olacağını belirten bölüm mezunları, "Bizim yerimize görevlendirilecek olan sınıf öğretmenlerine verilen 1 aylık sertifika programıyla, bizim 4 yılda aldığımız eğitim nasıl eş değerde görülebilir? Bizler 4 yıl boyunca görme, işitme ve zihinsel ayrımı yapılmaksızın özel eğitim işitme engelliler öğretmeni olarak eğitim aldık. Hakkımız sonuna kadar arayacağız. ” diye konuşturlar.
Cihan Haber Ajansı