Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmayı sağlamasında eğitimin stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Bakan Çubukçu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Düzce'nin Aziziye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Düzce Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Törendeki konuşmasında, her şeyin başının eğitim ve sağlık olduğunu vurgulayan Bakan Çubukçu, AK Parti Hükümeti'nin eğitim, sağlık, adalet ve emniyete verdiği önemin vatandaşlarca takdir edildiğini kaydetti.

Bakan Çubukçu, bilim ve teknolojinin sürekli geliştiği dünyada refah ve sağlık toplumu olmak için öncelikle bilgi toplumu olunması gerektiğini belirtti. Çubukçu, şöyle devam etti: ''Türkiye'nin gelecekle ilgili hedefleri arasında bulunan sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, rekabetçi ekonomiye sahip bir bilgi toplumu olmak, eğitimde kalite ve başarıyı yükseltmek gibi amaçların gerçekleştirilmesinde eğitim stratejik bir öneme sahip. Bu kapsamda eğitim-öğretim sisteminde bulunan öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve eğitim alanında çalışan tüm bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek, toplumsal dönüşümü sağlayacak, çocuklarımızın ilgi, istek ve yetenekleri yönünde yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunacak önemli çalışmalar yapıyoruz.''

Çubukçu, okul öncesi eğitim konusunda hızlı bir şekilde yüzde 100 okullaşma hedefine doğru ilerlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''2009-2010 eğitim-öğretim yılının sonunda okul öncesi eğitimde pilot projenin uygulanacağı 32 ilimizde okullaşma oranı yüzde 100'e, ülke genelinde ise yüzde 40'a çıkarılmıştır. Düzce'de 6 anaokulunun açılışını yapacağız. Bugün başta kız çocuklarımız olmak üzere zorunlu ilköğretim çağında olup kayıtlı olmayan ve okula devam edemeyen çocuklarımızı uygulamaya konulan e-okul sistemiyle takip edip, okullaşmaları sağlıyoruz.'' Düzce Valisi Bülent Kılınç, AK Parti Düzce milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay'ın da katıldığı törende, bakanlar Çubukçu ve Akdağ okulun açılışı yaptı, ilde eğitime katkı sağlayan hayırseverlere çeşitli armağanlar verdi.

-memurlarnet-