'Çocuklar Gülsün Diye' Kampanyası


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

'Çocuklar Gülsün Diye' Kampanyası

  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    'Çocuklar Gülsün Diye' Kampanyası





    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB ile sanatçı Gülben Ergen'in işbirliğinde başlatılan “Çocuklar Gülsün Diye” kampanyasının protokol imza törenine katıldı.



    2397 30.03.2010


    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile sanatçı Gülben Ergen'in işbirliğinde başlatılan “Çocuklar Gülsün Diye” kampanyasıyla Türkiye'nin altı ilinde anaokulu yapılacak. Bu amaçla MEB Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Topluma örnek, rol model olarak gördüğüm Gülben Ergen'e okul öncesi eğitime vermiş olduğu destek ve duyarlılık için teşekkür ederim” dedi.

    Sanatçıların toplumsal sorunların çözümünde çok önemli işlevi olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, “Tecrübelerimle de biliyorum ki bizim bazen bin gidip bir vardığımız yol, değerli sanatçılarımızın katkılarıyla bir gidip bin varılan aydınlık bir yola dönüşmektedir” dedi.

    Her çocuğun okul öncesi eğitimden yararlanmasını hedeflediklerini belirten Bakan Çubukçu, çocukların sağlam kişilikli ve nitelikli bireyler olarak yetişmelerinde kaliteli bir erken çocukluk eğitimine ihtiyaç olduğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını söyledi.

    Çocukların en yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu dönemin okul öncesi dönem olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, bu çağda uygun fiziki koşullar ve sosyal çevrede yetişen çocukların ileriki yıllarda daha başarılı bir öğrenme seyri izlediğini anlattı. 2002 yılına kadar okul öncesi eğitimin Türk eğitim sistemi içinde olmasına rağmen bu kurumların genellikle çalışan annelerin çocuklarının bakım yeri olarak algılandığını ifade eden Bakan Çubukçu, hükümet olarak ihmal edilen bir alana eğildiklerini vurguladı.

    Göreve geldiği günden bugüne kadar okul öncesi eğitim, kız çocukların ve engelli çocukların eğitimi konusu üzerinde durduğunu anımsatan Bakan Çubukçu, son yedi yılda ana okullarının sayısının 417'den bin 248'e yükseldiğini söyledi.

    Bakan Çubukçu, 2009 yılı Eylül ayında okul öncesi eğitim için 15 bin 356 öğretmen alımı yaptıklarını anımsatarak, “Cumhuriyet tarihinde, okul öncesi eğitimde bir defada bu kadar büyük çapta bir atamanın ilk kez yapıldığını söylemek isterim” dedi.

    Bu kampanyanın Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü ile sanatçı Gülben Ergen'in işbirliğinde başlayacağını belirten Bakan Çubukçu, şunları kaydetti: “(Çocuklar Gülsün Diye) başlatılan yardım kampanyası, öncelikle altı ilde Trabzon, Mardin, Hatay, Erzurum, Tokat ve Sinop illerimizin ulaşması güç yörelerinde anaokulu yapmak hedefiyle yola çıkıyor. Bir diğer ifadeyle (çocuklar mutlu olsun) diye. Okullarına rahat servislerle ve güven içinde ulaşsınlar diye. Bu amaçla yardım kampanyası ekseninde çocuklarımızın zekalarını geliştirecek, eğlendirecek, düşündürecek eğitim materyalleri de hazırlanacaktır. Kampanyanın bir diğer önemli yönü de gönüllülük esasına dayanmasıdır. Şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir nitelikler taşıması benim açımdan çok önemli. Kampanya, her türlü gelişmenin ve bağışın takip edilebileceği bir web adresinde hizmet verecek. Aynı zamanda toplumda okul öncesi eğitime ilişkin farkındalığın artırılmasına da katkısağlayacak.”


    “Çocuklarımızın gülümsemesi bizlere bağlı” diyen Bakan Çubukçu, “Tabii biz yetişkinlerin de da az surat asmaya ama daha çok gülümsemeye ihtiyacımız var. Sevgili Gülben Ergen'in bu konuda da bir rol model olduğunu ve başarısında güler yüzlü olmasının önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

    Sanatçı Gülben Ergen de bu projede Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı'nın kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek, “İlk zamanlarda detaylardan çok korktuk ve ürktük. Çünkü o kadar çok yasa, o kadar çok kısıtlayıcı, o kadar önemli şeyler vardı ki yapmamız, incelenmesi gereken. Bu devrede dostum Egemen Bağış bana 'Bir tek yol vardır, o da Milli Eğitim Bakanlığıdır. Oraya danışacaksın' dedi. Ben de televizyon programında sesimi duyurduğumda Remzi Bey'in beni aramasıyla beraber, Sayın Bakanımıza projeyi mümkün olduğu kadar hazır etmeye çalıştık” dedi.

    Mardin'deki Bilge Köyü'ne yaptığı ziyareti anımsatan Ergen, orada yaşananlara kayıtsız kalamadığını, oralara kırtasiye malzemeleri, oyuncak gibi “geçici sevinçler” götürdüğünü söyledi. Ergen, şöyle konuştu: “Geri döndüğümde kendimi mutlu değil, çok eksik hissettim. Çünkü oraya kalıcı bir şeyler bırakamamıştım. O toprağa bir şey yapmam gerektiğini hissettim. Önümüzde 23 Nisan var, inşallah o amana kadar ilk ana sınıfımızın inşaatı da başlamış olur. Bu proje, benimle bir ömür boyu yürümesini istediğim bir kampanya. Tamamen kalbimle bakıyorum. Kalbimle çalışıyorum, bir işçi gibi çalışıyorum ve bu işten müthiş zevk alıyorum.”

    MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü İnanlı da okul öncesi eğitimin hızlı bir şekilde ilerlediğinin altını çizerek, sivil toplum örgütlerinin, hayırsever vatandaşların okul öncesi eğitime büyük destek verdiklerini belirtti.

    Okul öncesi eğitimin Türkiye'de yaygınlaştırılmasıyla geleceğin çok iyi olacağını ifade eden İnanlı, bu tür kampanyaların devam edeceğini söyledi.

    Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, Gülben Ergen ve Remzi İnanlı protokolü imzaladı.


    https://www.meb.gov.tr/haberler/habe...ti.asp?ID=7695

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE





    Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü ile sanatçı Gülben Ergen'in işbirliğinde başlatılan “Çocuklar Gülsün Diye” adlı kampanyanın protokol töreni, taraflar arasında Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun katılımıyla, 30/03/2010 tarihinde saat 10.00’da Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Binası Başöğretmen Toplantı Salonunda yapılmıştır.

    Okul öncesi eğitimin önemi ve kazanımlarının bilinci içinde Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü iş birliği ile 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Sanatçı Gülben ERGEN ERDOĞAN, Araştırmacı Secda Elvan OKTAR, İletişimci Feride EDİGE’den oluşan Sorumlu Kurul Üyeleri, Trabzon, Mardin, Hatay, Erzurum, Tokat ve Sinop İlleri’nin ulaşılması güç yörelerinde anaokulu yapmak üzere “ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE” isimli bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

    İlk kez bir sanatçı okul öncesi eğitim çağı çocuklarına yönelik bir yardım kampanyası düzenlenmesine öncülük etmiştir. Bu hareket, altı sayısı ile sınırlı kalmayacaktır. Kampanya, ihtiyaç duyulan yerlerde anaokulu açmak, çocukların okul öncesi eğitim imkânından yararlanmasını sağlayarak onları mutlu etmek, yüzlerini güldürmek, okullara zorlu koşullarla mücadele ederek değil rahat servislerle güven içinde ulaştırmayı hedeflemektedir.

    Ayrıca, çocukların mutlu olması için; ne mümkünse yapmayı, zekâlarını geliştirecek, eğlendirecek, düşündürecek, sevindirecek eğitim materyalleri hazırlamayı ve vermeyi, yaşamlarını yeni renkler, sesler ve tatlarla zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

    Kampanyanın en belirgin özelliği gönüllük esasına dayanması, bitimine kadar şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir olmasıdır.

    Kampanya ile ilgili her türlü gelişme aşama aşama www.cocuklargulsundiye.org internet web adresinden takip edilebilecek ve kamuoyu her kuruşun nereye gittiğini net olarak izleyebilecektir.

    Protokol hükümleri gereğince, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İl Danışma Birimleri ve Sorumlu Kurul Üyelerinden alınan bilgilere dayalı olarak üç ayda bir Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’nde kapmayanın uygulama düzeyi ve harcamalarını içeren ilerleme raporu düzenlenecektir.






    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #3
    @su@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ağustos.2009
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    7,002
    @@su@







    ne kadar güzel bi kampanya...
    sms le ve hesap numalarıyla yardım da yapılmakta üstelik ( her yere msj atma zahmetini gösteren ellerimiz bence bunun içinde bi zahmete girmeli )
    bu arada nil karaibrahimgil yine çok güzel bir şarkı seslendirmiş site için...
    söylediklerinize dikkat edin , düşüncelerinize dönüşür...
    düşüncelerinize dikkat edin , duygulanıza dönüşür...
    duygularınıza dikkat edin , davranışlarınıza dönüşür...
    davranışlarınıza dikkat edin , alışkanlıklarınıza dönüşür...
    alışkanlıklarınıza dikkat edin , değerlerinize dönüşür...
    değerlerinize dikkat edin , karakterinize dönüşür...
    karakterinize dikkat edin , kaderinize dönüşür...

  • #4
    Sevim ERGENE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    6,952
    @Sevim ERGENE







    çok güzel bir kampanya
    amacı mükemmel düşünülmüş
    sms leyle kampanyaya katılmada çok güzel düşünülmüş
    bayağı okulöncesi için çalışmalar yapılıyor ülkemizde
    teşekkürler canım
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 9 YAŞINDA!

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    bilgilendirme ve paylaşım için sağol canım benim...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #6
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    teşekkürler her ikinize de..
    kampanya kadar adı da güzelmiş.faydası olacağı belli.bu tür kampanyalar artarak devam eder umarız...
    yalnız yazmadan geçemicem.gülben ergen sanatçı değil şarkıcı.ikisini bir ayırmak lazım.herkese sanatçı sıfatını yapıştırıyorlar böyle.desteği takdir edilesi o ayrı konu.

    Alıntı @su@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...
    sms le ve hesap numaralarıyla yardım da yapılmakta üstelik ( her yere msj atma zahmetini gösteren ellerimiz bence bunun içinde bi zahmete girmeli )
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. yardım kampanyası
      Konu Sahibi ciigsem Forum KAMPANYA, PROJE, ORGANİZASYON
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 01.Aralık.2013, 21:12
    2. çocuklar gülsün diye derneği 12.okulunu Manisa'da açtı.
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Ocak.2013, 16:37
    3. Gülünce Gözlerinin İçi Gülsün
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum KİŞİSEL GELİŞİM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Kasım.2009, 20:17
    4. mutlu balığın rakamlarını birleştirelim... gülsün :)
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum DİĞER ÇALIŞMALAR
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 25.Haziran.2009, 14:54
    5. Yardım Kampanyası
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 16.Nisan.2009, 00:24

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş