YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan YÖK Genel Kurul toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Bilkent Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak önerilen Prof. Dr. Abdullah Atalar ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi.

Toplantıda, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitenin adının ''İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'' olarak değiştirilmesi konusundaki teklifinin de ele alındığı ifade edilen açıklamada, konunun olumlu olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ''son yargı kararı üzerine ÖSYS sistemine ilişkin olarak bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın müteakip Genel Kurul toplantısında değerlendirilmesine karar verildiği'' bildirildi.

Açıklamaya göre, toplantıda 10 fakülteye dekan ataması yapıldı. Atama yapılan fakülteler ve dekan isimleri şöyle:

''Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi: Prof. Dr. Rahmi Er; Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Vedat Peştimalcı; Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi: Prof. Dr. Mehmet Cem Keçik; Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi: Prof. Dr. Rüstem Kaya; Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Prof. Dr. Mustafa Türkmen; İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi: Prof. Dr. Cenap Ş. Özben; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi: Prof. Dr. Fehmi Yazıcı; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi: Prof. Dr. Ayhan Öztürk; Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: Prof. Dr. Sıddıka Nilay Keskin; Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Prof. Dr. Yüksel Akkaya.''

BEŞ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULMASI

Toplantıda, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik tekliflerinin de değerlendirildiği, tekliflere olumlu görüş bildirildiği kaydedildi. Buna göre, İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. E. Turhal Tunalı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Ayşe Ayça Vitrinel atandı.

Genel kurul toplantısında ayrıca, ''İstanbul'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir'de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum'da Erzurum Üniversitesi'' isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşün Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verildi.

YÖK Genel Kurulu'nun, bir sonraki toplantısının 17 Mart 2010 Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.
alıntı