İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi!

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? günün en çok merak edilen sorusuydu. İstanbul Valiliği'nden az önce "kar tatili" açıklaması geldi. İstanbul'da yarın yani 11 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği diğer il ve ilçeler...

İstanbul'da okuyan öğrencilere müjdeli haber geldi. Okullar 11 Şubat Çarşamba günü tatil edildi. Okulların yarın tatil olması ile birlikte öğrenciler sosyal medyada büyük sevinç yaşadı. Öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin'in hesabını teşekkür yağmuruna tuttu.

İstanbul Valiliği öğlen yaptığı açıklamada Meteorolojik değerlendirmelere göre okulların tatil olup olmayacağı kararını vereceklerini belirtmişlerdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil edildi.

Peki diğer illerimizde son durum ne? Yarın hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili alınan iller hakkında yapılan açıklamaları sizlere anında aktaracağız.

İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

Yağış sonrası çeşitli illerden kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İşte yarın okulların tatil edildiği iller (Şu ana kadar)

MANİSA (KULA)

Kula'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları ifade edildi.

ANTALYA (AKSEKİ)

Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.

KONYA'NIN İKİ İLÇESİNDE TATİL

KONYA’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.

AĞRI

Ağrı'da da okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

DENİZLİ

Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün ara verildiği açıklandı. Birçok ilçede de okulların tatil edilmesiyle ilgili toplantıların devam ettiği öğrenildi.
Denizli’yi etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ulaşımı etkilerken, bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, bu ilçede engelli ve hamile memurların da idari izinli sayıldığı açıklandı.