SUNUCU- Bunu nasıl yapacaksınız, yani kademeli olarak mı alınacak bu alımlarla ilgili bir öğretmen ihtiyacını karşılamak için?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Ama size bu konuda bir şey söyleyeyim, bu kanun buna dair bir düzenleme yapmıyor. Öğretmen atamaları, öğretmen kadroları yıllık olarak bütçe imkanlarıyla, Hükümetin tercihleriyle ortaya konulan uygulamalardır. Dolayısıyla, bugün bu kanunla irtibatlı bir mesele değil bu. O bizim ikna gücümüze, Hükümetin imkanlarına, efendim ihtiyaçlarımızın aciliyetine, büyüklüğüne göre değişecek ve zaman içerisinde biz ümit ediyoruz ki Hükümetimiz bize daha fazla kadro verecek, fazla uzun yıllara sari bir gecikme olmaksızın telafi edeceğiz. Biz bütün gücümüzle, bugün bana imkan verilse ben hemen ihtiyacımız olan bütün öğretmenleri almayı, yani 120 bin veya 150 bin öğretmeni almayı ve bütün ihtiyacımı kadrolu öğretmenlerimle görmeyi tercih ederim. Ama bu ülkenin potansiyeliyle, kaynaklarıyla yakından alakalı bir husus.

SUNUCU- O zaman yeri gelmişken şu soruyu sorayım, atanamayan öğretmenlerden çok soru geliyor. 28 bin atamasını sınavdan önce yapıp Hükümetin 55 bin sözünü yerine getirme konusundaki düşünceniz?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- 28 bin rakamı nereden çıkıyor?

SUNUCU- Vallahi bilmiyorum işte, bu şekilde bir soru var.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Biz hiç kimseye 28 bin atama sözümüz yok.

SUNUCU- Hayır, öyle bir söz değil, yani 55 bini tamamlamak üzere herhalde daha önce yapılmışları düştüğünüzde 28 bin mi kalıyor?

MİLLİ EGITIM BAKANI ÖMER DINÇER- Bakın daha önceden 55 bin atamayla alakalı uygulama yapıldığında o dönemde biz 55 bin atayamadık ama 40 bin öğretmen atadık. 29 binini 2011 yılı sanıyorum başındaydı, Nimet Hanım döneminde atandı, onun 11 bin 500 civarında olanını da Ağustos ayında ben atadım. Dolayısıyla 55 bin atama yapılamadı, ama 40 bin atama yapıldı. 55 bin atama yapamadığımız için de kamuoyundan özür diledik. Daha sonra ben Şubat ayında 17 bin öğretmen atadım. Hala eski defterleri karıştırıyor olmanın bence hiç makul bir tarafı yoktur. Artık 2012 yılındayız. Biz 17 bin öğretmenimizi atadık işimize devam ediyoruz. Bu hesap kitapları yapanların bence oturup kendi gelecekleriyle ilgili başka hesap kitap yapmalarında yarar var. Eğer Hükümetimiz bize kadro verirse Ağustos ayında öğretmen talep edeceğiz, kadro verirse atayacağız. Değilse bu sene 17 bin öğretmenimizi atadık biz.

SUNUCU- Bu sene bitti diyorsunuz aksi takdirde.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Şu anda bitmiş görünüyor, ama yeni bir kanun çıkar, ek kadro tahsis edilirse ki talebimiz var, onu da ifade etmek istiyorum, bunun yeterli olmadığı ve yeni atamalar için ihtiyaç olduğuna dair talebimiz var. Hükümetimize bunu sunarız, neyi uygun görürlerse o kadarını atarız.