Atanacak öğretmenlere 15 günlük özel eğitim verilecek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Atanacak öğretmenlere 15 günlük özel eğitim verilecek

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    Atanacak öğretmenlere 15 günlük özel eğitim verilecek





    Bu ay atanacak 11 bin öğretmene görev yerlerine uyum için 15 günlük özel eğitim verilecek. 6 Eylül'de başlayacak oryantasyonla çiçeği burnunda öğretmenler kültür şoku yaşamayacak

    Ömür EMLİK

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in geçen günlerde açıkladığı 'yeni atanan öğretmenlere oryantasyon eğitimi'nin ayrıntıları netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 4 yıldır çalışmaları süren 'yeni öğretmenlere oryantasyon eğitimi' programı için düğmeye yeni Bakan Ömer Dinçer bastı. 6 Eylül'de pilot uygulamasına başlanacak eğitim programına, bu ay ataması yapılacak 11 bin öğretmen katılacak. Yapılacak pilot eğitim 60 saat sürecek. İki hafta boyunca devam edecek eğitimlerde uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim yöntemleri kullanılacak.

    Eğitimin 30 saat sürecek ilk kısmında, Bakanlık bünyesinde Ankara'da kurulan uzaktan eğitim merkezinden 81 ile ulaşılarak eşzamanlı eğitimler yapılacak. Konuların uzmanları ve akademisyenler öğretmenlere müfredat değişiklikleri, öğretmen yeterlilikleri, performans sistemi gibi konuları tek merkezden uzaktan eğitimle anlatacak. Kurulacak uzaktan eğitim bağlantısı sayesinde öğretmenlerle uzmanlar Türkiye'nin dört bir yanından karşılıklı soru-cevap da yapabilecekler.

    ÖNCE MERHABA, SONRA GÖREV

    Eğitimin 30 saatlik ikinci kısmındaysa yüz yüze eğitimler yer alacak. İlk kez ataması yapılan öğretmenler bu eğitimlerde bölgenin sosyal, coğrafi, ekonomik ve kültürel şartları konusunda bilgilendirilecek. Farklı gelenek ve görenekler, kültürel değerler alanlarında yetkin kişiler tarafından anlatılacak. Bölgenin kültür dokusuyla ilgili derslere her ildeki il kültür müdürleri ya da uzmanlar girecek. Oryantasyon eğitimlerine bölgede tecrübeli okul müdürleri de destek verecek.

    ÖNÜMÜZDEKİ YIL GENİŞLETİLECEK

    Öğretmenlere yönelik pilot oryantasyon eğitimine bu yıl 100'ü akademisyen olmak üzere 300 eğitmen katılacak. Önümüzdeki yıl ayrıca programın konu başlıklarının artırılarak süresinin 2,5 aylık bir süreye yayılması düşünülüyor.

    Oryantasyon, akıllara, yeni mezun Türk öğretmenin atandığı köyde Türkçe bilmeyen Kürtçe konuşan çocuklarla geçirdiği bir yılı konu eden 'İki dil bir bavul' filmini getirdi.

    MEÇHULE GİDİYORLARDI

    MEB Öğretmen Yetiştirme Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey oryantasyon hakkında şunları söyledi: 'Öğretmenler kuralar çekildikten sonra doğrudan atandıkları yerlere gidiyorlar. Aslında öğretmenler bir meçhule gidiyor ve alışmaları için belli bir süre gerekiyor. Bu eğitim sayesinde bu sıkıntıların çözüleceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan Bakanlığımız FATİH projesiyle teknoloji bir atılımı da sürdürüyor. Sadece yeni öğretmenlerin değil meslekte yıllarını geçirmiş diğer öğretmenlerin de yeni teknolojik atılımlara ayak uydurabilmesi gerekiyor.'

    Atama başvuruları başladı

    MEB ağustos ayında yapacağı 11 bin 544 kadrolu öğretmen ataması için başvurular başladı. Başvuru süresi 24 Ağustos'ta sona erecek, atamalar 26 Ağustos'ta yapılacak. Adaylar başvuru şartlarını ve tercih işlemlerini nasıl yapılacağını MEB'in internet sitesinden öğrenebilecek. Başvurular 'https://personel.meb.gov.tr' internet adresinden yapılacak. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki Başvuru Onay Bürolarında onaylatılacak. Atama yapılacak alanlar içinde en çok kadro ayrılanlar sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve İngilizce öğretmenliği oldu. MEB, İngilizce Öğretmenliği için açıkladığı 978 kontenjana KPSS taban puanını 71, Okul Öncesi Öğretmenliği için açıkladığı 1.128 kontenjana KPSS taban puanını 50 ve Sınıf Öğretmenliği için açıkladığı 2 bin 604 kontenjana KPSS taban puanını 73 olarak belirledi.



    --------------------------------------------------------------------------------

    Öğretmenlere Uyum Eğitimi 06–16 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına aday öğretmen olarak ilk defa atanacaklar için atandıkları illerde 06–16 Eylül 2011 tarihleri arasında uyum eğitimi yapılacak.

    Milli Eğitim Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünün 15/08/2011 tarihli, 2357 sayılı ve “Uyum Eğitimi için İl Milli Eğitim Müdürleri Bölge Toplantısı” konulu yazılarında; “Bakanlığımız kadrolarına aday öğretmen olarak ilk defa atanacaklar için atandıkları illerde 06–16 Eylül 2011 tarihleri arasında uyum eğitimi yapılacaktır.

    Söz konusu eğitime ilişkin bilgi paylaşımında bulunması amacıyla 18 Ağustos 2011 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürleri ile Bölge toplantısı yapılması planlanmıştır.

    Anılan toplantıya ilişkin ilgi Onay ve ekleri ilişikte gönderilmiştir.

    Toplantının yapılacağı Erzurum, Konya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüklerince gerekli önlemlerin alınmasını ve sonucundan Genel Müdürlüğümüze bilgi vermesini rica ederim.” açıklamasında bulundu.


    -memurlrnet-
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    papatya09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Mesajlar
    14
    @papatya09







    Peki 6 temmuzda atananlar bundan yararlanamayacak mı?

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okul Öncesi Bir Haftalık Günlük Eğitim Akışı ve Günlük Eğitim Planları
      Konu Sahibi Musa BAL Forum Yayınevleri Günlük ve Aylık Planları
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.Haziran.2013, 23:08
    2. Öğretmenlere verilecek 111 adet hizmetiçi eğitim programının dökümü
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Mayıs.2012, 20:31
    3. özel eğitim günlük planı
      Konu Sahibi elifnazlı Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 19.Eylül.2011, 23:26
    4. İşte, aday öğretmenlere verilecek uyum programı
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 23.Ağustos.2011, 16:38
    5. Yeni Atanacak Öğretmenlere Duyurulur-Rehber öğretmen gözetiminde adaylık eğitimi
      Konu Sahibi AHMET* Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 30.Mayıs.2009, 19:50

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş