Atamalarda Kim Kimi Kandırıyor?
Kasım ayında gerçekleşecek 10 bin öğretmen ataması için çok yakın takipteyiz. Bu konuda aldığımız tüm bilgileri,anında sizlerle paylaşıyoruz. Ama nedense bu durum bazılarını üzmüşe benziyor. Eğer amaç öğretmenlerimizin mutluluğu ise bu konuda elden geldiğince hepimizin çaba göstermesi gerekir.




Kasım ayında gerçekleşecek 10 bin öğretmen ataması için çok yakın takipteyiz. Bu konuda aldığımız tüm bilgileri , anında sizlerle paylaşıyoruz.

Ama nedense bu durum bazılarını üzmüşe benziyor. Eğer amaç öğretmenlerimizin mutluluğu ise bu konuda elden geldiğince hepimizin çaba göstermesi gerekir.

Kasım ayında 10 bin öğretmenin alınacağını, bırakın bürokratları, Başbakan Erdoğan ve ve Milli Eğitim Bakanı Çubukcu bizzat söyledi.

Ve onların en azından bu konuda samimiyetleri konusunda zerre kadar kuşkumuz yok. Ellerinden geleni yapıyorlar. Ama mevzuat hazretleri, bürokrasi ve çarpık sitem, bir anda her şeye olanak sağlamıyor. Her şey bazen öylesine tersine işliyor ki, fen ve anadolu liselerinde 4 bin, üniversitelerde de 110 bin kontenjan boş kaldı. Bu konuda öğrenciler adına günlerce mücadele ettik. Yeni kayıt haklarının tanınması için elimizden geleni yaptık. Hala da yapıyoruz. Çünkü bu konuda MEB ,YÖK, ÖSYM hepsi sınıfta kaldı.

En ağır eleştiriler bizden geldi. Ama hep yapıcı olduk. Nitekim fen ve anadolu liselerinde hiç yokken 4. kayıt hakkı tanındı. Hukuki sorunlar ortaya çıkmasaydı, 5. si de tanınacaktı.

Öğretmen konusuna gelince, çoğu bitti azı kaldı. Önemli olan 10 bin öğretmenin atanması ve bu atama kısa bir süre içinde gerçekleşecek.

Türkiye bir hukuk devleti, bu konuda söz veren bakan da, başbakan da olsa, yapılacak atamanın hukuki bir zemine oturtulması gerekiyor. Getirilen kanun tasarısı da bu amaçla hazırlanhdı ve TBMM'ye sunuldu.

Şimdi bu yasal düzenleme neden gecikti, bürokrasi niye uyudu, niye bugün de değil de yarın gerçekleşiyor gibi kayıkçı kavgası yapmak, zaten moralleri dibe vuran öğretmenlerimizi daha fazla huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz.

TBMM'den çok hızlı geçen yasalar oldu. Umuyorum ki bu yasa da önemine binaen çok hızlı bir şekilde meclisten geçecek. Ve binlerce öğretmenimiz bir an önce görevine başlayacak.

Yasanın öne çekilmesi için başlattığımız kampanya çerçevesinde TBMM'de mlletvekillerinden grup başkan vekillerine, başkanlık divanından partilere kadar herkese mail yağıyormuş.

Yani şu anda bu yasadan haberdar olmayan yok gibi.

Ve bu konuda TBMM'ye fazlasıyla güveniyoruz.

Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.

Zaman bu konuda kimlerin haklı, kimlerin haksız, kimlerin sizin yanınızda kimlerin çok uzağınızda olduğunu çok net gösterecek.

Bu konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Ve bu konuda duyarlık gösteren, çaba harcayan herkese teşekkür ediyoruz.

Ve bir son dakika notu, önümüzdeki hafta bu iş bitecek diyorlar.

Biz her zaman gördüğümüze inanırız diyoruz. Ve sabırla gelecek haftayı bekliyoruz.

En azından bu konuda içiniz rahat olsun.

Ve gece Genç Bakış'ta çok farklı konuşuyor olsak da, tıpkı geçen haftalarda olduğu gibi bu defada bu konudaki duyarlılığınızı dile getirip, alımların bir an önce başlamasını isteyeceğiz.




[email protected] [email protected]