- Ankara Valisi Kemal Önal, "Domuz gribi dolayısıyla okullarda tatili gerektirecek bir konu yok" dedi.

"Eğitime yüzde 100 destek projesi" kapsamında valilikte düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Önal, "Domuz gribi nedeniyle eğitim-öğretime ara verilecek mi?" sorusuna karşılık şöyle dedi:

"Domuz gribi dolayısıyla okullarda tatili gerektirecek bir konu yok. Hastalığın seyri devam ediyor. Kriz Merkezi 24 saat esasına göre çalışıyor. Sağlık ve sosyal yönden gelen bilgiler değerlendiriliyor. Yayılma niteliğini sürdürüyor. Okuldaki devamsızlık yüzde 4 oranında ve normal dönemdeki durumdan farklılık göstermiyor. Kurban Bayramı'na yönelik tatili uzatma tarzında yeni bir durum bugün için mevcut değil. Bu konuda yetkili de değilim. İlgili bakanlık karar verir."

Okullar aracılığıyla velilere gönderilen, "Çocuğunuza domuz gribi aşısı yaptırılmasını onaylıyor musunuz?" sorgusuna büyük çoğunluğun olumsuz karşılamasıyla ilgili soruyu cevaplandırmayan Vali Önal, okullarda halen devam eden karma aşı programı hakkında bilgi verdi. Vali Önal, "Okullarda karma aşıya yönelik uygulama sürüyor. Veliler tepki göstermeden çocuklarına rutin olarak aşı yaptırsın. Normal aşı takviminde aksama yaşanmasın. Şu anda okullarda yapılan domuz gribi aşısı değildir." dedi.




-memurlarnet-