Çubukçu Okul öncesinde hedef yükseltti


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çubukçu Okul öncesinde hedef yükseltti

  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    Çubukçu Okul öncesinde hedef yükseltti





    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye genelinde 2003 yılında yüzde 10'larda seyreden anaokulu okullaşma oranını yüzde 37'ye yükselttiklerini belirtti...




    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Manisa'da hayırsever Kamber Ali Atabey tarafından Mesir İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan Atabey Anaokulunun açılış töreninde, okul öncesi eğitim döneminin, çocuğun öğrenmesinin, temel alışkanlıklarının ve zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği dönem olduğunu söyledi.

    Yapılan tüm araştırmaların, okul öncesi eğitim alan çocukların yaşamlarında daha başarılı, öğrenme seyri ve daha sağlıklı gelişim gösterdiğini ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, birçok Avrupa ülkesinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 100 seviyesine ulaşırken, Türkiye'de bunun uzun yıllar boyunca sadece sembolik düzeyde kalabildiğine işaret etti.

    Göreve geldikleri günden beri bu alana çok büyük yatırımlar yaparak çocukları okul öncesi eğitimle buluşturduklarını vurgulayan Çubukçu, şöyle konuştu:

    ''Çünkü ülkemizin en büyük zenginliği ve en önemli değeri çocuklar ve gençlerdir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye genelinde 2003 yılında yüzde 10'larda seyreden anaokulu okullaşma oranını yüzde 37'ye yükselttik. Bu yeterli mi? Elbette yeterli görmüyoruz. Bütün çocuklarımızın okul öncesi eğitim hizmetinden yararlanması için dersliklerden öğretmen atamalarına, eğitimin yaygınlaştırılmasından kalitesinin artırılmasına kadar her alanda çok önemli projeler hayata geçirilmektedir. Dünyanın baş döndürücü hızına ve gelişmelere yetişebilmek için bizim de hızımızı artırmamız gerekiyor. Bir anne ve bir bakan olarak en büyük hayal ve hedeflerimden biri, Türkiye'nin okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşmasını sağlamak.''

    Okul öncesi eğitimi, kız çocuklarının ilk ve sonraki eğitim aşamalarına ulaşmalarında önemli bir itici güç olarak da gördüğünü bildiren Çubukçu, bu kapsamda 2003'te 417 olan anaokulu sayısının 1263'e, öğretmen sayısının da 33 bin 500'e yükseltildiğini söyledi.

    Bu eğitim öğretim döneminde çocukların yarısının, gelecek eğitim öğretim yılında ise her 10 çocuktan 6'sının okul öncesi eğitim alarak ilk öğretime başlamasını hedeflediklerini anlatan Bakan Çubukçu, okul öncesi eğitimin pilot proje olarak uygulandığı 32 ilde daha şimdiden hedeflere yaklaşıldığını ve bu alandaki okullaşma oranının yüzde 90 seviyesine çıktığını belirtti.

    Manisa'daki okul öncesi okullaşma durumuna da değinen Çubukçu, kentte daha önce yüzde 14 seviyesinde olan 4-5 yaş grubu okullaşma oranının bu yılın kasım ayı itibariyle yüzde 40'a ulaştığını, bu oranın 5-6 yaş grubunda ise yüzde 63'lük seviyeye çıktığını ifade etti.
    abbasgüçlü

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    Çubukçu Okul öncesinde hedef yükseltti yükseltemesine de arkadaşlar, sınıf öğretmenliği mezunlarını bile bu mesleği öneriyorsa bu nasıl hedef yükseltmedir anlamadım şunu kabul etmek gerek bu devlet için eğitimin kalitesi önemli değil kar amacı güdülüyor.......

  • #3
    bluecars2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    ELAZIĞ/MERKEZ
    Mesajlar
    1,532
    @bluecars2







    Alıntı umudışığı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çubukçu Okul öncesinde hedef yükseltti yükseltemesine de arkadaşlar, sınıf öğretmenliği mezunlarını bile bu mesleği öneriyorsa bu nasıl hedef yükseltmedir anlamadım şunu kabul etmek gerek bu devlet için eğitimin kalitesi önemli değil kar amacı güdülüyor.......
    VALLA ARKADAŞIM BİR ŞEKİLDE EĞİTİM YÜRÜMEK ZORUNDA UMARIM BU KASIM ATAMALRINDA 3 BİNDEN FALZLA ALIM OLUR BİZLER RAHATLIKLA GİRERİZ EN AZINDAN BİZİM ALANIMIZDAKİ MEZUNLARI YERLEŞTİRSELER GERİYE KALAN ÇOK AZ BİR KISIM İÇİN ÇOK FAZLA BİŞEY SÖYLEYEMEYECEĞİM.AMA BEN HALA KORKUYORUM YA BU ATAMALRDA BİZDEN AZ ALIM OLURSA ???????????????????

  • #4
    yosungozlum_60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Ekim.2009
    Nereden
    TOKAT/MERKEZ
    Mesajlar
    430
    @yosungozlum_60







    herkes kendi branşına atanırsa atama rahatlar herkes kendi bölümüne....umarımmm

  • #5
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    geçekten herkes kendi branşında atansa çoook güzelll olurr bütün temennimiz ve dileğimiz bu ve öyle olur inşşş...

  • #6
    bendeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Eylül.2009
    Mesajlar
    7
    @bendeniz







    oöö mezunlarını alsınlar ilk önce sonra sınıfcıları düşünsünler bu iş için

  • #7
    miranda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2009
    Mesajlar
    85
    @miranda







    hedef yükseltilmiyor kalite düşürülüyor..
    umut olsun yeter ki...olmaz değildir hiç bir şey......

  • #8
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    dostlar alışverişte görsün politikası yani...ömrümüzü çürüttüler..arkadan gelecek bir sürü mezun var yazık değil mi onlara?bu sene sınıfçıyı okul önceci yap paki seneye okul önceciyi ne yapacaksın?onları da tarihçi falan yapr artık...

  • #9
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Çubukçu: Bu yıl 32 pilot ilde 5 yaş zorunlu eğitim uygulamasını başlattık





    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Bu yıl 32 pilot ilde 5 yaş zorunlu eğitim uygulamasını başlattık. Okul öncesi eğitimi bu illerde yüzde 100'e, Türkiye'de yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

    Çubukçu, bazı açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Nevşehir'de, Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyareti etti.

    Çubukçu, burada yaptığı açıklamada, eğitimde yeni hamleler gerektiğine dikkati çekerek, bunlardan en önemliler arasında kız çocuklarının orta öğretime devamlarını sağlamak için yatılı eğitim kurumlarının yapılması olduğunu vurguladı.

    Özellikle kırsal kesimlerdeki kız çocuklarının lise eğitimlerine devam etmeleri için barınma imkanlarının kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Çubukçu, okul öncesi eğitime de büyük önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Bu yıl 32 pilot ilde 5 yaş zorunlu eğitim uygulamasını başlattık. Okul öncesi eğitimi bu illerde yüzde 100'e, Türkiye'de yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Birçok Avrupa Birliği ülkesinde bu oran yüzde 100. Okul öncesi eğitimin Türkiye'de 1960'lı yıllarda öneminin anlaşılmasına rağmen çalışan kadınların çocuklarını bakım için bıraktıkları yer olarak algılandı. Aslında toplumda bu algının değişmesi lazım. Farkındalığın artırılması lazım.''

    Yedi yaşın eğitim için çok geç bir dönem olduğunu da vurgulayan Çubukçu, ''Bugün burada bir anaokulu açacağız, dün Niğde'de bir okul açmıştık. Toplumda geniş manada bir farkındalık oluştuğunu görüyorum.''

    -''EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK TEK BİR FERDİMİZİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ''

    Hayırseverlere anaokulu yapmaları çağrısında bulunan Çubukçu, şöyle devam etti:

    ''Hayırseverlerimizden bundan sonra mesleki teknik okullarla birlikte anaokullarının yapımına da ağırlık vermelerini bekliyoruz. Bunun yanında eğitimde fiziki şartlarını düzelttiğimiz okullarda aşama aşama öteki engelli öğrencilerimizi, kaynaştırma eğitimi ve diğer yollarla eğitime kazandırmaya çalışacağız. Eğitimde feda edilecek tek bir ferdimizin olmadığını düşünüyoruz. Türkiye'nin gelişmesinin topyekün olması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyayla rekabet edebilen gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz.''

    Belediye Bakanı Ünver, ziyaretin anısına Bakan Çubukçu'ya, Avanos çamurundan yapılmış işlemeli tabak hediye etti.

    Bakan Çubukçu, daha sora AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına ziyaret etti.

    Çubukçu, İl Başkanlığı binasına girerken, merdivenlerinin karanfillerle süslendiğini görünce, ''Bu ne güzel sürpriz'' diyerek, partililere teşekkür etti.

    -''ÜNİVERSİTELERİMİZİ HER ALANDA DESTEKLEYECEĞİZ''-

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı da ziyaret ederek, üniversiteyle ilgili bilgi aldı.

    Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni kurulan üniversiteleri hem fiziki donanım hem de öğretim görevlisi itibariyle yüksek düzeyde desteklediklerini söyledi.

    Özellikle küçük illerde kurulan üniversitelerin gelişmeyeceği yönünde itirazlar yapıldığını anımsatan Çubukçu, şunları söyledi:

    ''Kurulan bütün üniversitelerimiz, bu manada çok büyük destek aldı. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de diğer tüm Bakanlıklar olarak, ülkemizin gelişmesinde en önemli aktör olduğuna inandığımız üniversitelerimizi her alanda destekleyeceğiz. Her yıl yurt dışına bin dolayında yüksek lisans ve doktora öğrencisi gönderiyoruz. Bunun amacı, özellikle yeni üniversitelerimizin öğretim görevlisi ihtiyacını karşılamak. Biz, her türlü desteği size vereceğiz. Ayrıca bir kadın rektörümüzün başarısının genç kızlarımıza örnek olması açısından da daha yüksek düzeyde destek veririz.''

    Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ziyaret anısına Bakan Çubukçu'ya Avanos çamurundan yapılmış işlemeli testi hediye etti.

    2000 Evler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Lale Anaokulu'nun da açılışını yapan Bakan Çubukçu, burada sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

    AA

  • #10
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    yükseltti sağolsun,sınıfçılara yolu açarken biz okul önceciler şükür hala evde işsisiz....kıymetini bilelim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okul Öncesinde Son Durum
      Konu Sahibi Hüseyinl Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Mayıs.2013, 18:43
    2. Okul Öncesinde Disiplin!!
      Konu Sahibi Junon Forum FİKİRLERİNİZ VE İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Aralık.2012, 23:42
    3. okul öncesinde harf yazımı
      Konu Sahibi lale17 Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 07.Ağustos.2011, 13:50
    4. okul öncesinde atletizm
      Konu Sahibi cijem Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 18.Aralık.2009, 20:53
    5. Zorunlu okul öncesinde hedef 5 yıl(diğer yıllara ait pilot iller)
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 14.Ekim.2009, 00:35

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş