AÖF'ye 22 yeni program daha..


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

AÖF'ye 22 yeni program daha..

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    AÖF'ye 22 yeni program daha..





    ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, halen 7 lisans ve 33 ön lisans programıyla eğitim veren Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) 2009/2010 akademik yılında 5'i lisans olmak üzere 22 program daha açılacağını bildirdi.

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AÖF mezunları toplantısında, eğitimde eşitlik ilkesiyle arkadaşlarıyla eşit sınavlara giren AÖF mezunlarının başarılı olduğunu bildiren Sürmeli, AÖF'nin başlangıçta sadece kitap, televizyon eğitim programı ve akademik danışmanlık hizmetleri verdiğini anımsattı.

    Prof. Dr. Sürmeli, ]"Bugün çağdaş iletişim teknolojisinin sınırsız olanaklarından yararlanır hale geldik. 2008-2009 akademik yılında 567 bin 322 öğrenci uzaktan eğitim programına yeni kayıt yaptırdı. 606 bin 638 öğrenci de kayıtlarını yeniledi" dedi.

    2009-2010 akademik yılından itibaren AÖF'nin ,62 farklı alanda, eğitim vereceğini belirten Sürmeli, şunları kaydetti:

    "Bundan böyle öğrencinin isteği dışında kayıt silme söz konusu olmayacak.2009-2010 akademik yılından geçerli olmak üzere 2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek. İsterseniz 2 yıl sonra, isterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz.

    AÖF, Avrupa Dil Ödülü'nü aldı.
    Türkçe Sertifika
    Programı ile dünyada Türkçe öğrenmek isteyen herkes internet üzerinden Türkçe öğrenebiliyor. Bu programımızla Avrupa Dil Ödülü aldık. Belki AB'ye henüz giremedik ama AB'ye girmek kadar eğitim ve öğretimin de önemli olduğunu göstermiş olduk...Üniversitemiz şimdiden Avrupalı oldu.
    "
    ------------------------------------
    ek bilgi:
    Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi, İktisat ve İşletme Fakültesi 2009 yılı mezunları, mezuniyet töreni öncesi düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. 20 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından gelen mezunlar ve aileleri katıldı.
    Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Uzaktan Eğitim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazm İŞTE AÇILACAK BÖLÜMLER:
    Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi, Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı. i Ulutak, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özmen ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Timur mezunlar ile bir araya geldi.
    Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, öğrenim sürelerine bakıldığında AÖF Önlisans Programları’ndan mezun olanların %39’nun 2 yılda, %23’nün 3 yılda; İktisat Fakültesi’nden mezun olanların %32’sinin 4 yılda, %25’inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesi’nden mezun olanların %37’sinin 4 yılda, %26’sının 5 yılda mezun olduğunu, bu verilere bakıldığında İşletme öğrencilerinin İktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.

    5 LİSANS, 17 ÖN LİSANS BÖLÜMÜ AÇILIYOR

    2008-2009 Öğretim Yılında, uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde 7 lisans, 33 önlisans programıyla geniş bir yelpazede eğitim verildiği kaydeden Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, 2009-2010 öğretim yılında, yeni açılacak olan 5 lisans, 17 önlisans programıyla birlikte 62 farklı alanda eğitim - öğretim olanağı sağlayacaklarının müjdesini verdi. Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini belirten Sürmeli, ön lisans programlarına da şu bölümlerin ekleneceğini açıkladı: Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı. KAYIT SİLME ARTIK YOK

    Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin söz konusu olmayacağının müjdesini verirken; “2009-2010 öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 2 yıl sonra, isterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz” dedi.
    Üniversite olarak her alanda hayatın içinde olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Anadolu Üniversitesinin deneyimli uzman öğretim elemanı ve personeliyle birlikte, daha kaliteli eğitim olanaklarının sağlanabilmesi için, tüm imkânlarıyla çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi. Rektör Sürmeli, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu Üniversitesi sunduğu yaşam boyu öğrenme olanaklarıyla, her yaştan insana sertifika, önlisans, lisans düzeylerinde öğrenme ortamları sunduğu gibi, Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı ile ders materyallerinin açık ders malzemesi olarak internet üzerinden ücretsiz olarak paylaşıma açmakta ve önemli bir topluma hizmet uygulaması gerçekleştirmektedir. Türkçe Sertifika Programıyla birlikte, Türkçe öğrenmek isteyen herkes, İnternet üzerinden Türkçe öğrenebilmektedir. Ayrıca Anapod Projesiyle birlikte öğretim üyeleri en yeni iletişim teknolojileri ile öğrencilere ulaşmakta ve yüz yüze dersleri takip edemeyen öğrencilere destek öğrenme ortamları sunulmaktadır.”

    (MYNET)
    Konu Gülşah MUTLU tarafından (23.Haziran.2009 Saat 03:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: yeni haber eklendi.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Açıköğretimi küçümseyenlere kapak olsun...

  • #3
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    Alıntı tuba07-1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıköğretimi küçümseyenlere kapak olsun...
    katılıyorum canım..
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2013 Yılı Yeni Okul Öncesi Program Kitabı
      Konu Sahibi ihkocaman Forum DİĞER DOSYALAR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 19.Eylül.2013, 00:24
    2. yeni program kazanım göstergeleri
      Konu Sahibi gokce038 Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 17.Eylül.2013, 19:52
    3. yeni program :(
      Konu Sahibi canbeste Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 27.Ağustos.2012, 03:19
    4. Bir program daha yayından kalktı
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum TELEVİZYON PROGRAMLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Ocak.2010, 01:42
    5. Yeni bir parti daha...!
      Konu Sahibi okyanus_ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 03.Temmuz.2009, 21:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş