Yeni yasaya göre bir öğrencinin haftalık ders saati 30’la sınırlı. Ayrıca alttan ders alanlar ise kredi sayısı kadar ücret ödeyecek.



Yükseköğretimde öğrencilerin başarı düzeyini artırmak için katkı payı sisteminden, alttan ders almaya ve ek sınavlara kadar çok sayıda karar alındı. 26 Ağustos 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı’nda alınan karara göre Üniversite Harç Sistemi’nde önemli değişiklikler yapıldı. 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren, her bir ders için kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti tutarları, her bir dersin kredisinin ilgili dönemde alınması gereken toplam ders kredisine oranlanması sonucu bulunacak. Ayrıca öğrenciler alttan önceki dönemlerden aldıkları kredi sayısı kadar ek ücret ödeyecek.Buna ek olarak, öğrencinin haftalık alması gereken azami ders saati 30’u geçemeyecek. Öğrenci ders seçerken öncelikle alttan kalan dersleri, daha sonra o dönemde alması gereken zorunlu dersleri daha sonra da seçmeli dersleri alması gerekiyor.

Yasa çerçevesinde, güz döneminden başarısız dersi olan son sınıf öğrencileri başarısız olduğu ders sayısı tek ders olsa da okulunu bir dönem uzatmış olacak. Bu durum bahar yarıyılında olduğunda okulu bir yıl uzamış olacak. Ayrıca yeni eğitim döneminden itibaren uygulamaya geçilecek olan karar da 1.80 baraj sınavları ile mezun durumunda olan son sınıf öğrencileri için açılan üç ders sınavları da kaldırıldı

Star Gazetesi