AFGANĠSTAN’DA GÖREVLENDĠRĠLECEK ÖĞRETMENLERĠ SEÇME SINAVINA MÜRACAAT EDEN ÖĞRETMENLERĠMĠZĠN DĠKKATĠNE

Afganistan da görevlendirilecek öğretmenleri seçmek amacıyla 2009/18 sayılı genelgedeki açıklamalar çerçevesinde açılan sınava müracaat eden öğretmenlerin seçme sınavının 09-17 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu ülkede görevlendirilecek öğretmenleri belirlemek üzere daha önce yapılan sınavlara müracaat eden öğretmenlerin çok azının sınavlara iĢtirak etmesi ya da seçildikten sonra ülkenin ekonomik ve sosyal Ģartları sebebiyle görevlendirilmekten vazgeçmeleri gerek ihtiyacın karĢılanması gerekse Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu çalıĢmalarının planlanmasında olumsuzluklara yol açmıĢtır.

Uygulanabilir bir Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunu çalıĢma programı hazırlanabilmesi ve sağlıklı planlama yapılabilmesi için müracaat eden öğretmenlerden sınava katılmayı düĢünmeyenlerin bilinmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu nedenle Müracaat eden öğretmenlerimizin Afganistan’ın sosyal, siyasi ve ekonomik Ģartları ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmaları, eğitim öğretim çağındaki çocuklarının devam edebileceği eğitim kurumları vb. konularda geniĢ bilgiye sahip olduktan sonra karar vermeleri yerinde olacaktır.

Afganistan’ın T.C. Mezar-ı ġerif BaĢkonsolosluğumuz görev bölgesinde bulunan Akça Habibe Kadiri Kız Lisesi, sadece kız öğrencilere yönelik olup, lise kısmı henüz eğitime baĢlamamıĢtır.

Afganistan için seçilecek öğretmenlerin baĢka bir ülkede görevlendirilme imkânı bulunmamaktadır.

Sınav programına esas teĢkil etmek üzere müracaat eden adayların aĢağıdaki örnek dilekçeyi doldurarak 1 Temmuz 2009 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımızın 0312 4188289 numaralı faksına göndermeleri gerekmektedir.

Katılımcıların belirlenmesinden sonra 03 Temmuz 2009 tarihinde sınav programı genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır.

Konuyla ilgiili olarak Bakanlığımıızın 0312 4131686 numaralıı telefonundan bilgi alınabiilecektiir.

MEB DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ





-memurlarnet-