Kasım ayı öğretmen atamaları ile ilgili binlerce mail geldi. Gelmeye de devam ediyor. Çünkü 250 binden fazla öğretmen ve yakınları, aylardır, dört gözle bu atama dönemini bekliyordu. Ama gelen maillerin çok önemli bir bölümü eleştiri yüklü. MEB'e olan güvenleri sarsılmış. "Büyük bir kandırmaca" diyenler sanki çoğunlukta.

Aman ben aynı görüşte değilim.
Evet çok daha fazla öğretmen alınması gerekir. 10 bin çok düşük bir rakam. Ama IMF'den başlayarak Maliye'ye kadar her şey öylesine kısıtlanıyor ki, bu on bin kadroyu bile şu dönemde kurtarmak önemli bir başarı.




Bundan sonrası ne olacak ,asıl önemli olan o. Yine belli branşlara ağırlık verip, diğerlerini unutmak, haksızlıkların en büyüğü olur. Okul öncesi ve ilköğretime, on bin kadronun tümünü de verseniz, yine devede kulak kalır. Bu yüzden, en azından bu kez ,asıl ağırlığı, okul öncesi ve ilköğretimden çok diğer branşlara kaydırmak gerekir.




Bakanlık bürokratları örneğin Fizik'te fazlalık var diyorlar. Nerede? Niye alıp onları dersleri boş geçen okullara göndermiyorlar?. Eğer gönderemiyorlarsa da yeni öğretmenler almak zorundalar.
En çok merak edilen konulardan birisi de bu on bin kadronun sözleşmelilere mi tahsis edileceği yönünde. Böyle bir durum söz konusu değil. Tümüne asil kadrolu olarak yeni atama yapılacak. Sözleşmelilerden bu tarafa kayanlar olursa da sanıyorum anında o kadrolara öğretmen alınacak. Bakan Çubukçu, artık sözleşmeli almayacağım dediği için de, sözleşmelilerden boşalan yer kadar ek artış olabilir. Örneğin iki bin sözleşmelinin ataması çıktıysa, o kadarolar için de artı iki bin alınarak 12 bin atamanın yapılması gerekir.
Yoksa bir okul öğretmene kavuşurken diğerinde açık olur ki bunun da bir anlamı olmaz.




Bu konuda büyük gayretlerin olduğunu şahitiz. Ama MEB ve YÖK'ün gençler konusundaki duyarsızlığını da çok iyi biliyoruz.
MEB, fen ve anadolu liselerindeki 4 bin boş kontenjana seyirci kaldı. YÖK de üniversitelerdeki 110 bin boş kontenjanı hala boş bırakıyor.
Şimdi kalkıp da onların birinci önceliği, işsiz öğretmenler demek çok abartılı olur.
Bu konudaki kampanyamıza destek verin gelen imzalar onbinleri, yüz binleri bulduğunda verilen kadro kesinlikle artacaktır.
Eğer kasım ayında ataması gerçekleştirilecek öğretmen sayısının 10 binin üzerinde olmasını istiyorsanız, aşağıdaki imza kampanyasına isminizi yazın, yazdırın ve sesinizi başta MEB ve Maliye olmak üzere herkes duysun...

https://www.abbasguclu.com.tr/apps/c...n/default.aspx

Bu konudaki gelişmeleri günün her saatinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Abbas Güçlü / Milliyet

https://www.memuruz.net/author_artic...erstitial=true


Arkadaşlar lütfen Abbas Güçlünün imza kampanyasına katılın ve çevrenizdeki herkese duyurun.Sadece adınızı-soyadınızı ve e-mail adresinizi yazıp imzalamış oluyorsunuz.Memuruz.nette ki öğretmen arkadaşlarda katılmışlar.Ses getireceğini düşünüyorlar.Bu kadar öğretmen açığı varken kasımda 10 bin yeni öğretmen ataması çok az.

https://www.memuruz.net/forum_post.php?id=7310
https://www.memuruz.net/forum_post.php?id=7313
https://www.memuruz.net/forum_post.php?id=7318