66 ayda otomatik kayıt ve ağır ceza


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

66 ayda otomatik kayıt ve ağır ceza

  • #1
    Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    Şırnak/Silopi
    Mesajlar
    321
    @Kaya



    66 ayda otomatik kayıt ve ağır ceza





    Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, ilköğretime başlama yaşının 66 ay olduğunu belirterek, velilerin 60-66 aylık çocuklarını ilkokula başlatmak istemeleri durumunda haziran ayındaki kayıt döneminde okullara dilekçe verebileceklerini bildirdi.
    Kocabıyık, öğretmenlerden oluşan bir heyetin başvuran çocuklara bakarak düzeyini ölçeceklerini belirterek, “60-66 ay dönemindeki çocukların ilkokula başlamalarının ardından uyum sağlayamamaları durumunda veli istediği zaman çocuğunu çekip okul öncesi eğitime kaydettirebilecek” dedi.
    12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili uygulamalar konusunda açıklama yapan Kocabıyık, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2012 itibarıyla 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıtlarının e-okul sistemi üzerinden merkezden yapılacağını belirtti. “Ortak aklın 66 ay üzerinde durduğunu gözlemledik ve kararımızı ona göre aldık” diyen Kocabıyık, 66-72 ay arasında yaklaşık 620 bin, 60-66 ay arasında ise 656 bin 141 çocuğun olduğunu söyleyerek, özetle şu bilgileri verdi:
    “E-okul sistemi otomatik 30 Eylül itibarıyla 66 ayını dolduran bütün çocuklarımızı kaydedecek. Fakat çocuğu 60-66 ay diliminde olup da okula göndermek isteyen veliler, çocuklarının özellikle ruhsal ve fiziksel gelişiminin uygun olduğunu düşünüp ‘Benim ilkokul birinci sınıfa gitmeye hazır’ diye düşünen veliler okullara dilekçe verecek. Haziran ayındaki kayıtlar yapılırken, veliler bu dilekçelerini verecek.
    Okul da öğretmenlerin yer aldığı bir heyet oluşturulacak. O heyet çocuğa bakacak, birinci sınıfa başlayacak düzeyde mi diye. Eğer çocuk bu düzeyde ise kaydı alınacak ve okul tarafından kabul edilecek. Ancak öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz çocuğun gelişimi bakımından ’Başlamaya uygun değil’ derse o çocuk okul öncesine yönlendirilecek.
    Çocuğun ilköğretime kaydını yaptırdıktan sonra okula devam etmediği tespit edilirse, çocuktan kim sorumluysa velisine, vasisine çocuğun devam etmediği her gün için 15 lira para cezası kesiliyor. Buna rağmen çocuktan sorumlu veli ya da vasi, çocuğu okula göndermemeye devam ederse de ayrıca buna ek, 500 lira idari para cezası var.”
    Hayat "Bayram" Olsa..


  • #2
    suves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,036
    @suves







    bilgilendirme için teşekkürler

  • #3
    dila naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Ocak.2011
    Mesajlar
    1
    @dila naz







    hiç bir yönden hazır olmayan çocugu okula göndermek kadar cahillik olamaz ogluma rapor alamk için doktora gittim kg suna bakıp 16 kg dan aşagılara veriyorum rapor 18 kg gidebilir diyor, kg ya bakarak nasıl çocugu degerlendirirler bu nasıl bir devlet despot,zoraki uygulama kimin fikrini aldılar acaba kimse memnun degil asla göndermicem hazır olmayan çocugumu, kendi çocukları amerikalarda okusun milletin minicik yavrularınıda paçavraya çevirsinler

  • #4
    kamuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Mesajlar
    161
    @kamuş







    ortak akıl bunun doğru olduğu kanaatindeymiş. bunlara gerizakalı dememek için kendimi zor tutuyorum. ama suç bunlarda değil bunları başımıza getirenlerde.

  • #5
    Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    Şırnak/Silopi
    Mesajlar
    321
    @Kaya







    kamuş arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.
    Yapılan değişiklikler kimseye sorulmadan halkın fikri alınmadan direk uygulamaya geçiyor. Halk kimin umurunda ki? Ne kadar çocuktan çocuğa değişsede 5.5 yaşındaki çocuğun tuvalet eğitimi, beslenme prblemi, uyku problemi, psikomotor-özbakım-bilişsel-sosyal,duygusal- gelişim probleri vs... vsss.... diye uzar giderr.. Bu düzenlemeyi pardon bu düzensizliği getirenlerin umurunda mı ?
    Hayat "Bayram" Olsa..


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ağır Ağır Ölür Alışkanlığının Kölesi Olanlar....
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 05.Temmuz.2011, 12:05
    2. Bilgisayariniz istediÄŸiniz saatte otomatik acilsin - WakeMeUp
      Konu Sahibi arap2000 Forum Program Paylaşımları
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Ocak.2011, 08:17
    3. Bir Ayda Dar Kalçalar
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum SAĞLIK
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Haziran.2010, 01:52
    4. Okula kayıt için bir ayda 46 bin çocuğun adresi değişmiş
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 21:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş