258 bin Öğretmene 5 Hafta Eğitim


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

258 bin Öğretmene 5 Hafta Eğitim

  • #1
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL



    258 bin Öğretmene 5 Hafta Eğitim





    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 258 bin öğretmeni yakından ilgilendiren o açıklamayı yaptı.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ”Bu sene, okul kapandıktan sonra 3 hafta süreyle ve eylül ayında okul açılmadan iki hafta önce toplam 5 hafta süreyle, haftada 36 saat olmak üzere 258 bin öğretmenimiz için eğitim programı tertip ediyoruz. Bunu her yıl yapacağız, hatta ara dönemlerde, hafta sonlarında yapacağız” dedi.

    TÜRKİYE'NİN OKULLAŞMA ORANI GERİDE

    Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardıklarını anımsatan Dinçer, ilköğretim ve ortaöğretimdeki okullaşma oranları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin ortaöğretimde okullaşma oranında dünyanın gerisinde olduğunu ifade eden Dinçer, ”AB, 2020’ye kadar toplam nüfusun lise mezunu olma oranını yüzde 90 ve üzerine çıkartmayı hedefliyor. Türkiye’deki nüfusun lise mezunu olma oranı yüzde 28. Biz, eğitimi 12 yıla çıkarmakla aslında 2020, 2023 yılına Türkiye’deki lise mezunu seviyesinin oranını artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

    EĞİTİMİ 12 YILA ÇIKARTMAK YETERLİ DEĞİL

    Üniversite eğitimini de tüm çocuklara yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Dinçer, eğitimi kanunen 12 yıla çıkarmanın bu hedeflerin gerçekleşmesi açısından yeterli olmayacağını, idari tedbirlerle ve hayat boyu öğrenme yöntemleriyle bunun desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

    İlk 4 yılda temel becerilerin kazandırılacağının ifade eden Dinçer, ortaokulda ise temel derslerin yanı sıra seçmeli derslerin olacağını belirtti. Öğrencilerin ilgilerine göre ders seçebileceğini, seçmeli ders sayısının artacağını bildiren Dinçer, şöyle devam etti: ”Lisede ise çocuklarımıza daha farklı bir uygulama yapacağız. çocuklarımızın önemli bir kısmı fen liselerine, sosyal bilgiler liselerine gidebilmek için veya Anadolu liselerine gidebilmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Ama çocuklarımızın kabiliyetine göre gidebileceği kapasitede okula sahip değiliz. Yeni bir uygulamayla liselerimizde, fen lisesi, sosyal bilgiler programlarını uygulamaya başlayacağız. matematik, edebiyat ve güzel sanatlar gibi programları da uygulamaya başlayacağız. Böylece çocuklar bir fen lisesine gitmeden fen derslerini alabilme imkanını sahip olacak. Türkiye’nin her yerindeki çocuğumuz kendi kabiliyetine göre bir alana gidebilecek.” Meslek lisesine giden öğrenciler için ise 2. sınıftan sonra mesleki tercihlerini yapmalarını sağlayacaklarını anlatan Dinçer, bu yapı içerisinde farklı bir program tercihinde bulunan öğrencilerin de değişikliğe gidebileceğini ifade etti.

    BİR YIL DAHA AZ EĞİTİM VERİYORUZ

    İlköğretime başlama yaşına ilişkin düzenlemeye de değinen Dinçer, ”İlköğretime 66 ayını dolduranların kaydı yapılacak. Müfredat onlara göre hazırlanacak. Zaten biz 60-72 aylık çocukların yüzde 70’ini okullarımızda okul öncesi eğitime almıştık. Biz okulda olan çocukların sadece 66 ay ve sonrası doğumlularını kaydedeceğiz. Aralık ayında okuma bayramı yapabilmek için bütün çocuklara okuma yazmayı öğreteceğiz diye çaba da sarf etmeyeceğiz. Çocuklara daha çok oyun oynamayı, oynayarak öğretmeyi ve daha esnek bir programı uygulayacağız” diye konuştu.

    Ders saatlerine ilişkin de bilgi veren Dinçer, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar yılda 720 saat ders verildiğini, hiçbir ülkenin 1. sınıfta okuyan çocuğa bu kadar saat ders vermediğini ifade etti.

    Bakan Dinçer, ”8 yıllık süre içerisinde 43 ülkenin ortalamasına göre 674 saat eksik ders veriyoruz. Neredeyse biz, 8 yıllık süre içerisinde dünyadaki akranlarından bir yıl daha az eğitim veriyoruz çocuklarımıza” dedi.

    Bütün ülkelerin kendi ana dillerini çocuklarına öğretebilmek için müfredatlarında önemli bir yer ayırdıklarını ifade eden Dinçer, ”43 ülkeyle mukayese edildiğinde, yine biz Türkçe’yi öğretebilmek için 200 saat daha fazla zaman ayırıyoruz. Buna karşın lisede ve üniversitede Türkçe dersi veriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    HRİSTİYAN KENDİ DİNİNİ ÖĞRENECEK

    Konuşmasının ardından konferansa katılan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, ”4 4 4 düzenlemesi ne zaman tam anlamıyla uygulanabilecek?” sorusu üzerine, yeni sistemin bütün boyutlarıyla hayata geçirilmesi için 4 yıla ihtiyaç olduğunu söyledi.

    ”Seçmeli dersler neler olacak?” sorusuna Dinçer, seçimlik derslerin hangileri olacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, ”Mesela, din Bilgisi diye bir ders koyacağız. Orada, Hristiyan ise birisi kendi dinini öğrenebilecek, Musevi ise öğrenebilecek. Onun dışında kişisel kabiliyetlere göre dersler olacak. Zengin bir seçmeli ders olacak” cevabını verdi.

    Bakan Dinçer, ”Yüksek lisans veya doktora yapacak öğretmenlere bakanlığın bir desteği olacak mı?” sorusu üzerine, öğretmenlerin yetişmesiyle ilgili tedbirler almak için çalıştıklarını belirtti.

    Öğretmenleri kapsamlı bir seçme sürecinden geçirmeyi istediklerini ifade eden Dinçer, öğretmenlerin eğitim ve gelişim çabalarının önünü kesecek bugüne kadar hiçbir karar vermediklerini bildirdi.

    Öğretmenlerin bulunduğu ilde lisansüstü eğitim yapacağının altını çizen Bakan Dinçer, 5 yıl öğretmenlik tecrübesi yaşamadan bir kişinin eğitim açısından yüksek lisans almasının katkısı olmayacağını ifade etti. Öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmasını teşvik ettiklerini vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu: ”İl müdürlerine talimat verdim, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen öğretmenlere izin vereceksiniz, ders programlarını buna göre ayarlayacaksınız diye.

    OKUL KAPANDIKTAN SONRA 5 HAFTA EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEK

    Biz, bu sene haziran ayının 8’inden sonra, okul kapandıktan sonra 3 hafta süreyle ve eylül ayında okul açılmadan iki hafta önce toplam 5 hafta süreyle, haftada 36 saat olmak üzere 258 bin öğretmenimiz için eğitim programı tertip ediyoruz. Bunu her yıl yapacağız, hatta ara dönemlerde yapacağız, hafta sonlarında yapacağız. Biz öğretmenlerin yetişmesi ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.” Seviye belirleme sınavı ve üniversiteye giriş sınavlarına ilişkin bir soruya ise Dinçer, sınav sonuçlarına bakarak öğrencilerin eğitimdeki başarı seviyesini, eğitimdeki kalitesini görme imkanı olmadığı karşılığını verdi.

    SINAV SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

    Dinçer, şunları belirtti: ”Sınavda, ’sıfır çeken çocuk’ dediğimiz çocuk aslında gerçekten sıfır bilgi ve yeteneğe sahip çocuk anlamına gelmiyor. Sistemik olarak insanları sıralayacağımız bir sınav yapıyoruz. Sonuçları da ona göre değerlendiriyoruz. Göreli olarak o çocuk zayıf gözüküyor. Sınav sistemini değiştirmek istiyoruz. Artık bundan sonra çocuklarımızın başarını ölçmek ve onların sıralamasını yapmak için değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başarısını ölçmek ve sıralamasını yapmak için kullanalım istiyoruz” diye konuştu.

    internethaber.com



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #2
    suves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,036
    @suves







    teşekkürler hocam

  • #3
    gülşennnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2010
    Mesajlar
    87
    @gülşennnnn







    "haziran ayının 8’inden sonra, okul kapandıktan sonra 3 hafta süreyle ve eylül ayında okul açılmadan iki hafta önce toplam 5 hafta süreyle, haftada 36 saat" derken zaten hali hazırdaki seminer yapılan günleri ve okul açıldıktan sonraki hafta sonlarını kastetmiş,yani yine 2 ay tatil var,yoksa ben mi yanlış anladım?

  • #4
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    Alıntı gülşennnnn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "haziran ayının 8’inden sonra, okul kapandıktan sonra 3 hafta süreyle ve eylül ayında okul açılmadan iki hafta önce toplam 5 hafta süreyle, haftada 36 saat" derken zaten hali hazırdaki seminer yapılan günleri ve okul açıldıktan sonraki hafta sonlarını kastetmiş,yani yine 2 ay tatil var,yoksa ben mi yanlış anladım?
    Aksi bir karar açıklanmazsa doğru anlamışsınız öğretmenim

  • #5
    AYTENO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Temmuz.2009
    Mesajlar
    1,662
    @AYTENO







    Ömer Dinçer'in öğretmenlerin okul kapandıktan ve açıldıktan sonra seminer yaptıklarından bile haberi yok.Yeni bir şey yaptığını sanıyor.Zaten var olan seminer zamanlarımız.

  • #6
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    Ömer Dinçerin huyu bu zaten olan seyleri kendi yeni yapmış gibi göstermeyi seviyor medyada vitrinlere oynuyormu ne ???

  • #7
    kamuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Mesajlar
    161
    @kamuş







    çok komiiiik, birisi bu bakana zaten bu şekilde seminer yapıldığını söylesin artık. bu yani bir şey mi ? tekrar söylüyorum ve hep söyleyeceğim , ben bunlara oy verenlere hakkımı helal etmiyorum. umarım onlarda yaptıkların yanlışın farkına varmışlardır yoksa kesin olark zekalarından şüpheleneceğim.

  • #8
    BrcTc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Ocak.2012
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    270
    @BrcTc







    HAFTA SONU SEMİNER Mİ??? ARA DÖNEMDE DE SEMİNER??? :/ ACABA BASKA MESLEGE MI GECSEM !!! VERDİĞİMİZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALSAK İÇİM YANMAYACAK...

  • #9
    hayal03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Ekim.2009
    Mesajlar
    23
    @hayal03







    ÇOK HAKLISINIZ HOCAM BENDE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM

  • #10
    suleogrt82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Şubat.2012
    Nereden
    Konya
    Mesajlar
    212
    @suleogrt82







    Alıntı AYTENO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer Dinçer'in öğretmenlerin okul kapandıktan ve açıldıktan sonra seminer yaptıklarından bile haberi yok.Yeni bir şey yaptığını sanıyor.Zaten var olan seminer zamanlarımız.
    bence de doğru tespit

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ilk hafta ne yapacağız?
      Konu Sahibi nazlı20 Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Eylül.2012, 22:55
    2. Okul öncesi eğitim için acil 10 bin öğretmene ihtiyaç var!
      Konu Sahibi gulser0617 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 16.Eylül.2010, 15:28
    3. Sözleşmeli öğretmene mesleki eğitim
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Şubat.2010, 12:22
    4. Hafta Sonu Eki
      Konu Sahibi dilekselek Forum TELEVİZYON PROGRAMLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 30.Nisan.2009, 00:39

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş