Anadolu Eğitim Sendikası (AES), Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2011 yılı için verilecek öğretmen kadrolarından 10 bin öğretmen kadroyu Şubat-2011’de kullanmasını isteyerek, Bakanlığa yazılı başvuruda bulundu.


10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS’de başarı kaydetmiş öğretmen adaylarının birçoğu, bu sınavın iptal olması ve 31 Ekim 2010 tarihinde yenilenmesi üzerine aynı başarıyı gösterememiş ve Kasım-2010 öğretmen atamalarında öğretmen olarak atanabilmenin uzağında kalmışlardır. Bu durum, öğretmen olmayı bekleyen binlerce adayın mağduriyetine yol açmıştır.

Yakın zamanda kamuoyunda, söz konusu mağduriyetin nispeten çözümü olabilecek bir beklenti ortaya çıkmış ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ek olarak 10 bin kadronun daha verileceği konuşulmuştur. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in basına yansıyan açıklamalarından yola çıkarak, 2010 yılı için ek 10 bin kadrolu öğretmen atamasına sıcak baktıkları şeklinde, öğretmen adaylarında bir algı oluşmuştur. Ancak bu algıyı doğrulayacak ve beklentileri karşılayacak resmi ve somut bir adım atılmış değildir.

Yukarıda izah olunan sebeplerden dolayı; Milli Eğitim Bakanlığı’na 2011 yılı için verilecek kadrolardan bir kısmı olan asgari 10 bin öğretmen kadrosunun Şubat-2011’de kullanmasını beklemekteyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre, Ağustos ayı dışında öğretmenlerin ilk atama yoluyla göreve başlatılmaları mümkün değildir. Şubat-2011’de yapılacak atamalar için, söz konusu yönetmeliğe geçici bir madde konularak 2011 yılına mahsus Şubat ayında öğretmen ataması yapılması hususunda, gereğini arz ederim.
Cansel GÜVEN

Anadolu Eğitim Sendikası

Genel BAŞKANI

https://www.personelmeb.net/haber/16...in-haberi.html