M.e.b. 2010'da 50 bin Öğretmen Ataması Olacak Ayrıntılar İçin Haberin devamını okuyunuz.



Kamuda 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 50 bin, Emniyet Teşkilatı 30 bin ve Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı hedefliyor. Bakanlık bürokratları personel alımında rakama ilişkin son kararı Maliye'nin vereceğine dikkat çekiyorlar.

KAMUYA AÇIKTAN YENİ YILDA 32 BİN YENİ MEMUR ALINACAK

TBMM'ye sunulan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısına göre, yeni yılda kamuya açıktan atama yoluyla 32 bin yeni memur alınacak.

Tasarının kadroların kullanımına ilişkin esasları düzenleyen maddesine göre, kamu idare, kurum ve kuruluşları serbest memur kadrolarına 2009 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapabilecek. Böylece 2009 Bütçesinde yüzde 25'e düşürülen atama ve nakil limiti, yeni yılda da aynen geçerli olacak.

Söz konusu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin adet, diğerleri için de ilave 21 bin atama izni verilebilecek.

Bu çerçevede, üniversiteler açıktan atama yoluyla 4 bin, diğer bütçeli kuruluşlar ise 21 bin yeni memur alımında bulunacak.



kaynak:A.A