ARKADAŞLAR MEMRLARNETTE OKUDUM VE BURAYA AYNEN KOPYALIYORUM...

bugün özel bir kurumla görüştüğüm iş teklifinin ardından soluğu MEB okul öncesi genel müdürlğünde aldım. İsmini vermek istemediğim bir şube müdürü ve yine Milli Eğitim Bakanlığı içinde çalışan bir daire başkanıyla aşağıdaki görüşmeyi aynen gerçekleştirdim bilginize..

- didem_c06: hocam bakın elimde CV ile iş bavuruları yapıyorum. çok zor durumda olan meslektaşlarım adına geldim. sizinle bir kaç şey götrüşmek istiyorum

- Yetkili: buyrun hocam

-didem_c06: hocam, sayın bakanımız sürekli TV de ve diğer basın yayın organlarında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırışlması ve mezunların hepsine fazlasıyla ihtiyaççları olduğunu ve hepsini alabilecek durumda olduğunu beyan etmekte. ancak 60 taban puanla 2308 öğretmen alınıyor bu söylenenlerle çelişmiyor mu?

- Yetkili: bakın size şöyle söyleyim (dosyasına bakarak) şuanda 57 ilde zorunlu okul öncesi eğitime geçildiği için 20 eylülde göreve başlaması gereken 18.000 öğretmen açığımız var. bunu gerekli yerlere de bildirdik. ancak ne olur ne biter bilemeyiz. sayın bakan çıkıp 15.000 öğretmen alıyoruz da diyebilir hiç brşey de demeyebilir. ayrıca sözleşmeli öğremtenlerin göreve başlaması yani boşalan yerlere yeni öğretmenler alımıyla ilgili herhangi bir belirli tarih yok.


https://forum.memurlar.net/konu/976937/?page=17