18. Milli Eğitim Şurası sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, şurada 220 karar alındığını belirterek, "Alınan kararlar eğitim politikalarını belirlemede rol oynayacaktır." dedi.

18. Milli Eğitim Şurası kapanışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, şura'da yapılacak çalışmalara ışık tutacak önemli kararlar alındığını söyledi. Çubukçu, bu kapsamda, Öğretmenin Yetiştirilmesi İstihdamı ve Mesleki Gelişimi konusunda 33 karar alındığını, verilen 37 önergeden 15'inin kabul edildiğini belirtti. Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği konusunda 61 karar alındığını ve verilen 45 önergeden 16'sının kabul edildiğini kaydeden Çubukçu, şöyle devam etti:

"İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin Sağlanması konusunda 46 karar alınmış ve verilen 94 önergeden 56'sı kabul edilmiştir. Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi konusunda 46 karar alınmış ve verilen 53 önergeden 13'ü kabul edilmiştir. Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Yönlendirme konusunda da 34 karar alınmış ve verilen 25 önergeden 9'u kabul edilmiştir."

Şurada toplam 220 karar alındığını kaydeden Çubukçu, "Alınan kararlar, Genel Sekreterlikçe gerekli redaksiyon yapıldıktan sonra Tebliğler Dergisi'nde yayımlanacak, bakanlığımızın stratejik planındaki öncelik sırasına göre kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilmeye çalışılacak olup, eğitim politikalarını belirlemede önemli rol oynayacaktır." diye konuştu.

Çubukçu, kararların okul öncesinden yüksek öğretime kadar bütün öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler, akademik çevreler açısından olumlu sonuçlar verecek çalışmalara kaynaklık edeceğini dile getirdi

https://www.kamudanhaber.com/guncel/...n-kararlar.htm