3 Yaş Grubu ile Çalışma


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

3 Yaş Grubu ile Çalışma

Like Tree6Likes
  • 4 Post By Emel Hoca
  • 2 Post By lastwave21

Konu: 3 Yaş Grubu ile Çalışma

  • #1
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca



    3 Yaş Grubu ile Çalışma





    3 yaş
    üç yaş
    kurallar
    veli katılımı



    Merhaba Genç Öğretmen Arkadaşlarım;

    Aşağıda bana gelen özel mesajı ve soruya verdiğim mesajı bulacaksınız. Aynı sorunu birçok arkadaşımız yaşıyor olabilir, düşüncesi ile genele açıyor, hepinize başarılar diliyorum.



    Alıntı [MENTION=176088 Nickli Üyeden Alıntı
    lastwave21[/MENTION];]Hocam merhaba.
    Ben ilk defa 3 yaş grubuyla çalışıyorum. Bu yıl ve tahmin edersiniz ki, büyük yaşa alıştıktan sonra bayağı bocaladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. 3 yaş grubu için ne önerirsiniz, özellikle etkinlikler ve makas eğitimine başlama hususunda?
    Birde kurallar onlara kesinlikle bir şey ifade etmiyor. Kahvaltıdan kalkıp oyuncaklarla oynayan çocuklarım var. 3 yaş grubu için davranış grafikleri uygun olur mu,emin değilim, size sormak istedim.
    Merhaba öğretmenim; Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Üç yaş hem çok zevkli, bir o kadar da yorucudur. Bu nedenle umarım sınıf mevcudunuz 15'in altındadır.
    Bu yaş grubu yaş özelliğine uygun olarak inatçıdırlar, direnişçidir. Bu nedenle her yaptırmak istediğinizi yumuşak bir dille, kıvrak zekanız ile uygun kelimeleri bularak davranışı yaptırmaya çalışmanız uygun olacaktır.

    Aile toplantılarına ve istek haber mektuplarına önem verip, her hafta sonu bir sonraki haftaya ait mektup gönderin ki, veli çocuğunun okulda neler öğreneceğini okuyup çocuğu öğrenime hazırlayabilsin.

    Öğretmenim; mutlaka her ay düzenli veli toplantıları yapın. Toplantılarla ilgili olarak benim paylaşımlarım işinize yarayacaktır.

    Gelelim eğitime; bu yaş çocuklarına özbakım becerileri kazandırmak ilk hedefiniz olacağından buna yönelik oyunlara yer vermenizi öneriyorum. Çocuklar halka oyunlarını danslı, müzikli olduğu sürece çok severler. İlgi sürelerini bu şekilde uzatabilirsiniz. Onlar sürekli hareket isterler. Bu nedenle sanat etkinliğini bile bir müzik çalıp o süre içinde dans etmeleri / zıplamaları, müzik durduğunda sanata devam etmelerini isteyebilirsiniz. Onlar için hala okulun ilk günleri sayıldığından beslenme saatlerinde bile aynı yöntemi uygulamanızı öneririm. Bu sizi de mutlu edecektir. Çünkü burada ''otur, yerinden kalkmamalısın.'', gibi sözcükler bulunmaz. İhtiyaç hisseden çocuk ayağa kalkar. Siz de bunu olumluya çevirebilirsiniz. Ancak onların istediği anlarda bunu yaparsanız sizi kullanırlar. Bu oyunu oynayabilmeleri için mutlaka yerlerinde oturuyor olmaları gerektiğini hatırlatmanız gerekecektir.

    Kurallara uyabilmeleri için Hacer öğretmenin oynattığı ve facebook ta videosunu paylaştığı ''patates adam'' gibi oyunlar emirlere uymayı gerektiren davranışlara uyum sağlamak için ön hazırlık niteliğinde olup alışkanlığa dönüştürücüdür. Ayrıca Çocuklara sıra ile ardı ardı sıra gelen üç-dört emir cümlesi söyleyip, sırası ile yapmalarına yönelik oyunlar oynatmanız beslenmede oturması gerektiğini öğreneceklerdir. Örneğin: ''Nehirciğim şimdi beni dikkatle dinle; söyleyeceklerimi sırası ile yaptığında seni alkışlayacağız. Hazır mısın? -Ayağa kalk, çift ayak sıçrayarak yanıma gel, kucağımdaki kitabı alıp kitap merkezine koy, koşarak yerine otur.'' gibi...
    Bol bol ellerle ayaklarla ritm çalışması yaptırabilirsiniz.

    Davranış Panoları:
    Evde el yıkama alışkanlığı için; parmak boyası ile iki el izi çıkartın, bunu tuvaletin karşısındaki fayans üzerine diş macunu ile yapıştırmalarını isteyin. Bu resim her seferinde el yıkaması gerektiğini ona hatırlatacak bir unsur olduğunu istek haber mektubunda belirtip, veliyi teşvik edin. Benzer uyaranları diş fırçalama için tavşan boyama, çatal, kaşık kullanıp kendi başına yemek yemesi için plastik çatal, kaşık tabak kullanıp, sanat çalışması yaptırarak eve gönderebilir, çocuğun yemek masasına oturduğunda görebileceği uygun bir duvara asmalarını önerebilirsiniz.
    Bütün bunlar da birer davranış geliştirme uyarıcı levhalarıdır. Büyük yaşlarda olduğu gibi davranış düzeltme ödül panoları pek işe yaramayabilir. İsterseniz sitemizdeki kurallarla ilgili boyama sayfalarını da okulda boyatıp eve gönderebilirsiniz. Unutmayınız ki, her davranış ev ile ilgilidir. Başta velinin eğitime ihtiyacı vardır.

    Makas kullanma konusunda önce velilere daha önce çocuğun makasla tanıştırılıp tanışmadığını öğrenmenizde yarar var. Çünkü bazı aileler evde çocuklarını makastan uzak tutarken, bazı ailelerin çocukları da mükemmel makas kullanmayı biliyor olabilir. Başlangıç olarak çocuklara ellerle de kağıt kesilebileceğini öğretebilirsiniz. Önce yırtmalar, kıvırmalar, çizgi üzerinden yırtmalar, kaleme kağıt şeridi dolamalar gibi...Sonra makas kullanırken bedenimize ''zararlı olabilecek davranışlar''ı öğretmekte yarar vardır. Elinde makas varken ayağa kalkmama, makas, kalem elindeyken koştuğunda, yerinden kalktığında düşüp bedenine zarar verebileceğini öğrenmeli. Konu ile ilgili bir öyküyü kuklalarla anlatmanız düz bir anlatımla, yapma, etme demekten daha etkilidir. Bütün bunlardan sonra kontrollü olarak makas kullanmaları sağlanabilir. Daha sonra da Musa öğretmenimizin makas kullanımı ile ilgili yaptığı paylaşımda gelişime uygun izlediği yolları uygulamanızı önereceğim.




    Sevgiyle Kalın.


    İşte benim [MENTION=176088]lastwave21[/MENTION]; öğretmenimizin özel mesajına verdiğim yanıt. Eminim sizlerden daha farklı fikirler de gelecektir.
    Konu Emel Hoca tarafından (13.Ekim.2014 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.

  • #2
    lastwave21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.Eylül.2014
    Mesajlar
    5
    @lastwave21







    yardımınız için teşekkürler Emel hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım ;)
    Emel Hoca and HALE GAMZE like this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 3 Yaş Grubu
      Konu Sahibi lastwave21 Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 27.Eylül.2014, 11:34
    2. ÖZÜR GRUBU MALATYA'YA ÖZÜR GRUBU TAYİN İSTEYEÇEKLER
      Konu Sahibi evrensel38 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 26.Mayıs.2013, 19:49
    3. özür grubu!
      Konu Sahibi stutgart Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Ağustos.2012, 12:22
    4. özür grubu
      Konu Sahibi stutgart Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 17.Ağustos.2012, 19:56
    5. fotosentez grubu :):))
      Konu Sahibi mrv ky Forum AMATÖR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 23.Kasım.2011, 01:12

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş