İçinde korsanların geçtiği bir hikaye lazım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İçinde korsanların geçtiği bir hikaye lazım

  • #1
    elf_95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Kasım.2010
    Mesajlar
    30
    @elf_95



    İçinde korsanların geçtiği bir hikaye lazım





    İçinde korsanların geçtiği bir hikaye lazım. Ama bu hikayeyi drama çalışması olarak uygulayacağız.. Yardımlarınızı bekliyorum..





















    .

  • #2
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    işte sana korsanlı bütün aşamaları bulunan drama çalışması


    Isınma çalışması: Lider minderleri düzenleyerek gemi hazırlar ve çocuklara bu ne olabilir diye sorar. Çocukların tahminlerini dinler. Ardından bu bir gemi siz gemi yolculuğuna ne dersiniz diye sorar ve gemiye binilerek tura çıkılır. Tur esnasında bir müzik eşliğinde gemide biraz kitap okunur balık tutulur vs. Sonra bir fırtına çıkar ve gemi bir adaya gelir çocuklar adaya inerler.

    Asıl çalışma: Lider çocuklar adaya çıktık ancak gemimizde biraz hasar var binip geri dönemeyiz birileri bizi buradan kurtarana kadar adayı gezmeye ne dersiniz der. Siz adayı dolaşmaya başlayın bende su geminin hasarı neresindeymiş bakıp geliyorum der. Ve çocuklar adayı gezmeye çıkarlar. Sonra çocukları adada yaşayan bir yerli olarak karşılar ve çocuklara kim olduğunu ve neden buraya geldiklerini sorar. Çocukların cevapları dinlenir. Kabilem adaya yabancıların girmesine asla izin vermez eğer sizi tanılarsa hemen adadan atarlar ancak benim gibi bu kolyelerden takarsanız sizi tanıyamazlar der. İp ve boncukları elinde sallayarak ne yapmayı düşünüyorsunuz diye çocuklara sorar. Ve çocukların önerileri dinlenir. Ve lider çocuklara değişik boncuklar ve ip dağıtılarak kendi kolyelerini yapmalarını sağlar. Ve çocukların adaya girmelerine izin verir. Çocukları adada hazine arayan korsanlara dikkat etmeleri gerektiğini konusunda uyarır bu hazine yerliler için çok değerlidir ve korsanlara veremezler. Size hazinemizi göstermemi istermisiniz der ve çocuklara bir davul gösterir biz bu davulu çalarak bayram günlerimizde eğleniriz bu davulun sesi bizi çok mutlu eder ama korsanlar bizim elimizden almak istiyorlar maalesef nasıl eğlendiğimizi göstermemi istermisiniz der. Müzik eşliğinde lider davulu çalar ve çocuklar müziğe uygun şekilde dans ederler. Sonra lider korsanları hazineyi almamaları için ikna edemiyoruz artık onlardan hazineyi saklıyoruz der ve çocuklara acaba korsanları nasıl ikna edebilirim diye sorar ve çocukların önerileri dinlenir. Sonra lider eğer çocuklar bir korsan ile karşılaşırlarsa onu ikna edebilmek için bu fikirlerini ona da söylemeleri gerektiğini söyler. Sonra yerli adayı çocuklara gezdirmeye başlar. Ve etrafta neler gördüklerini sorar. Sonra şuradaki yanardağa bakın nasılda büyük öyle değil mi? Gelin şu nehirde ellerimizi yıkayalım su ağaçlara bakın vs. diyerek ortamı çocukların hayal etmelerini sağlar. Ne gibi sesler duyduklarını sorar ve birden yerli bir korsan sesi duyduğunu ve hemen saklanmaları gerektiğini söyler tüm çocuklar saklanırlar ve lider korsan kuklası ile gelir. Çocukları tek tek saklandıkları yerden çıkararak kim olduklarını, hazinenin yerini sorar ve çocuklardan hazineyi almaması gerektiği konusunda kendisini ikna etmelerini sağlar. Korsan bu konuda ikna olduktan sonra en iyisi ben denizlere geri döneyim der. Çocukları serbest bırakır ve yerli arkadaşınız adada ağaçların arkasında saklanıyor olabilir iyice seslenin çıkar ortaya diyerek gider. Çocuklar yerliye seslenir lider tekrar yerli rolünde gelir ve korsanla neler konuştuklarını sorar. Lider korsanın ikna olduğuna çok sevinir ve çocuklara teşekkür eder. Ve bu güzel haberi kabileme anlatmalıyım diyerek gider. Öğretmenleri olarak tekrar gelir ve çocuklara gemideki hasarı onardığını ona bir korsanın yardım ettiğini söyler çocuklar gemiye binerek sınıfa geri dönerler.

    Değerlendirme: Lider ben gemiyle uğraşırken sizler adada neler yaptınız merak ettim der ve çocuklara resim kâğıtları ve boyalar dağıtarak beğendikleri yerlerin resmini çizebileceklerini söyler.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. kendi yazdığınız bir hikaye lazım
      Konu Sahibi turadi89 Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 31.Mayıs.2011, 00:45
    2. Çok acil hikaye lazım
      Konu Sahibi a_y_s_e_n_u_r Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 12.Mayıs.2011, 13:37
    3. mevsimlerle ilgili hikaye ve şarkı lazım
      Konu Sahibi neşeli45 Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 12.Ekim.2010, 11:14
    4. Dört karakterli hikaye lazım
      Konu Sahibi öğretmenkiz Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 20.Mart.2010, 02:41
    5. cocuk hikaye kitabı ve resımlerı lazım
      Konu Sahibi zbilgisayar Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 04.Şubat.2010, 22:10

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş