acil yardım siğorta için


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

acil yardım siğorta için

  • #1
    yesim59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mayıs.2009
    Mesajlar
    16
    @yesim59



    acil yardım siğorta için





    arkadaşlar bağımsız anaokulunda tam gün ücretli olarak çalışıyorum ve ekim kasım ayından itibaren siğortam hiç tam gün yatmadı üstüne üstlük ocak ayı 8 gün yatmış delirdim yarım gün çalışan ücretlilerle aynımı hesaplıyorlar bununla ilgili elinde yönetmelik yada bi yazı olan varsa acilen atsın yarın mebe gidicem konuşmaya en azından gösterebilmem için çünkü muhtemet sallıyo müdüre göstere bilmem için yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Çalışma Bakanlığı, 'Alo 170 kayıt dışı ihbar hattı'nı devreye soktu
    Sigortasız işçi çalıştıranı ihbar edin

    https://www.ssk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Alo170/

    Türkiye'de yaklaşık 11 milyon kişi, sigortasız çalışıyor. 2008'i 'kayıt dışı istihdamla mücadele yılı' ilan eden hükümet, denetimleri sıklaştırıyor. Bu amaçla ALD 170 ihbar hattı kuruldu
    Sonuç vermesi beklenen en etkili proje ise 'Alo 170 kaçak işçi ihbar hattı'. Çalışanlar veya yakınları, bu numarayı arayarak ihbarda bulunabilecek.

    Başvurular gizli tutulacak ve müfettişler işyerine anında baskın yapacak. Kaçak işçi çalıştırdığı tespit edilen firmalara ağır müeyyideler uygulanacak. Para cezasının yanı sıra 5 yıl boyunca kamu ihalelerinden men söz konusu olabilecek. Ayrıca kaçak işçinin hemen kayıt altına alınması sağlanacak. Çalışma Bakanlığı, ihbarda bulunan kişinin işten atılıp atılmadığını da takip edecek.

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son işsizlik verilerine göre istihdam edilenlerin toplam sayısı 23 milyon 361 bin. Kayıt dışı istihdam ise yüzde 48,2. Buna göre yaklaşık 11 milyon kişi kaçak olarak çalıştırılıyor. Kayıtdışı istihdam, ekonominin belini büken sosyal güvenlik açıklarının önde gelen sebeplerinden biri. Ayrıca devlet için ciddi anlamda vergi kaybına sebep oluyor. Ekonomistler, kayıt dışlığı Türkiye'nin üç önemli sorunundan biri olarak görüyor. Kayıt dışı istihdamın yüksek olması, hükümeti harekete geçirdi. 2008'de kaçak işçiliğin önlemesi için bir dizi önlem devreye giriyor. Öncelikle işveren üzerindeki istihdam yükleri azaltılarak hem yeni istihdama imkan sağlanması hem de kayıt dışının kayıt altına alınması hedefleniyor. Bu amaçla hazırlanan istihdam paketi önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na gelecek. İstihdam paketi, özürlülerin priminin devlet tarafından ödenmesinden idarî yüklerin azaltılmasına, 2009'dan itibaren SSK primlerinde 5 puanlık düşüşten kıdem tazminatında yeni düzenlemeye kadar işverenin yüzünü güldürecek bir dizi önlem getirecek. Diğer yandan da bütün bu özendirici tedbirlere rağmen gerekli adımları atmayan işveren sıkı takibe alınacak. Bu adımlardan en önemlisi 'Alo 170 kaçak işçi ihbar hattı.' Önümüzdeki günlerde hızla devreye sokulacak hat, ihbarların zamanında ve kolayca yapılmasına imkan verecek.

    Kayıt dışı istihdamla mücadelede polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetlerinden de yararlanılacak. Ayrıca kaçak işçilikle mücadele için sendikalarla işbirliğine gidilecek. Sendikalar Yasası'nda yapılacak değişiklikle örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılacak. Böylece işyerlerinde sendikaların daha kolay örgütlenmesi sağlanacak. Örgütlenmenin sağlandığı işyerlerinde kaçak işçiliğin en aza ineceği öngörüsüyle kayıt dışıyla mücadelede sendikaların desteği alınacak. Çalışma Bakanlığı bünyesinde de kayıt dışıyla mücadeleyi takip edip yönlendirecek özel bir ekip kurulacak.

    Kayıt dışı denetimi yetersiz

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verileri, halihazırdaki kayıt dışı mücadelenin ne kadar başarısız olduğunu ortaya koyuyor. İstatistik Kurumu'nun 11 milyon insanın kayıt dışı çalıştığını açıklamasına karşın bakanlık 1 yılda bunlardan yalnızca 39 bin 258'ini tespit edebildi. Ekim 2006 ile Eylül 2007 arasında 126 bin 10 işyeri denetlendi. Bu denetimler sonucunda 39 bin 258 kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edildi. Yakalanan kayıt dışı çalışan sayısı, toplamın ancak binde 3'ü.

    https://www.ssk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Alo170/
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. müsamere için veli konuşma örneği acil yardım!!
      Konu Sahibi sercan_35 Forum FİKİRLERİNİZ VE İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 17.Haziran.2013, 16:38
    2. Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Mart.2013, 21:14
    3. Acil yardım.. 23 Nisan için
      Konu Sahibi gzd03 Forum ŞARKI-MÜZİK İSTEK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Mart.2012, 21:11
    4. gelişim raporu için çok acil yardım!!!
      Konu Sahibi baanuu Forum E-OKUL YARDIM VE DESTEK BÖLÜMÜ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 20.Ocak.2011, 22:12
    5. Cevap: 3
      Son Mesaj : 24.Şubat.2010, 19:51

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş