2. İSTEK HABER MEKTUBUMUZ ile karşınızdayız.

Bu hafta; yarım-bütün, temiz-kirli kavramlarını, ana renkleri; sarı, kırmızı, mavi, diye GRUPLAMA yapmayı öğrendim. 1 sayısını tanıdım. DÜZENLİ-DAĞINIK kelimelerini yerinde kullanmayı öğrendim ve düzenli olma davranışını geliştirme çabası gösterdim.
Temiz olmayı, kollarımı ıslatmadan elimi yıkarken ellerimi nasıl sabunlamam gerektiğini, yemek yerken uyulması gereken kuralları ve parmak kaldırarak konuşmayı, sıramı beklemeyi, öğretmenimi ve arkadaşlarımı dinlemeyi öğrenmeye çalıştım. Bu istek haber mektubumuz ile el yıkama tablosunu evimize getirdim. Ellerimi, kollarımı ıslatmadan ve istenilen nitelikte yıkadığımda gülen yüz, yıkamadığımda mutsuz yüz çizer misiniz? Bu tabloyu bir ay sonunda okula götürmeliyim.
Bugün AİLE KATILIMINA DAYALI ilk hafta sonu çalışmamı evimize getiriyorum. Öncelikle kalemi üç parmağımın arasında doğru bir şekilde tutmam, sandalyeye düzgün oturmam gelişimim için çok önemli.
1 sayısını yazım kurallarına uygun yazabilmem için ben yazarken yanımda olunuz.
Lütfen 1 sayısının yazım yönünü doğru yapıp yapmadığımı kontrol ediniz.
• Gelecek hafta yapacaklarım ve öğreneceklerim ise aşağıda yazıyor.
• Gelişimim için lütfen araştırma yapmama izin veriniz. Okulda öğrendiklerimi evde tekrarlarsam öğrendiklerim kalıcı olur.Yoksa çabucak unutabilirim.

GÜNLER BU HAFTA NE ÖĞRENECEĞİM, NE GETİRECEĞİM?

04 Ekim 2010 Pazartesi

Bugün, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Hayvanları Koruma Günü nedeni ile evimizde beslediğim evcil hayvanım varsa sınıfımda misafir edebilir, arkadaşlarım ile onu tanıştırabilirim.
Arkadaşlarım da evde beslediğimiz hayvanın tüylerinin yumuşacık/ üzerinin pullarla kaplı olduğunu gözlemleyerek öğrenebilirler. Acaba evde beslediğimiz hayvanlar ne yiyorlar? Onları nasıl koruyabiliriz? Nasıl bakabiliriz? Biz de sınıfımızda bir hayvan besleyelim mi? Tabii alerjilerimiz yoksa…
Farklı kuşlara ait tüyler bulabilirsek sınıfta tüyleri büyüteç altında inceleyebilir, tüy baskısı yapabiliriz.

05 Ekim
2010
Salı

Sandalyeler ne işe yarar?
Hepimiz için bir sandalye var mı?
Bugün sandalyeleri kullanarak renk sıralama oyunu oynayacağız. Okula gitmeden önce evde de çatal-bıçak- kaşık, çatal-bıçak-kaşık biçiminde birçok eşyayı sıralama oyunu oynayabilir miyiz? Böylece okulda oynayacağımız oyunda başarılı olabilirim.


06 Ekim
2010
Çarşamba

Ben kimim? Cinsiyetimle, görünüşümle, giyinişimle neler yapabilirim?
Bugün sınıfımda kendimi tanıtacağım. Acaba nasıl tanıtsam? Dans ederek, şarkı söyleyerek, bir müzik aleti çalarak mı tanıtsam acaba?

07 Ekim 2010
Perşembe
Bugün boy uzunluğumu, kilomu öğreneceğim bir gün olacak. EN UZUN ve EN KISA boylu olan arkadaşlarım kimler? Kilomuzu ne ile, boyumuzu ne ile ölçüyoruz? Bunu evde tartışırsak okula hazırlıklı olarak gider, öğretmenimin soracağı sorulara cevap verebilirim
BUGÜN OKULA BİR KÜÇÜK AYNA GÖTÜRÜRSEM, ARKADAŞLARIM İLE
ARAMDAKİ BENZERLİK VE FARKLILIKLARI DA İNCELEYEBİLECEĞİM.

08 Ekim
2010
Cuma


Bugün değişik görünme günü.
Banyo yaptım mı? Tırnaklarımı kestirdim mi? Okula gelmeden saçlarımı taradım mı? Nasıl görünüyorum? Öğretmenim ve arkadaşlarım benimle oynar, beni beğenirler mi? Farklı giyindiğimde, temiz /kirli olduğumda farklı görünebilirim.
Bazen duygularım yüzüme yansır. O zamanda görünüşüm farklıdır.
Yaşayacağım bir olay karşısında; üzgün, kızgın, neşeli, şaşkın görünebilirim.
Asıl önemlisi ise bugün çok farklı biri olarak okula gitmeliyim. Acaba nasıl değişsem?
Farklı mı giyinsem, saçımı mı farklı mı taratsam? Nasıl değişebilirim, birlikte karar verelim, anneciğim.


 MEKTUBUMU OKUYARAK EĞİTİMİME KATKI SAĞLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

İŞTE BU DA HAFTANIN PLANLARI

https://www.onceokuloncesi.com/dosya...af45d26db1.rar