BİR BEBEĞİN VEYA BAŞKA BİREYİN 3 VÜCUT PARÇASININ İSMİNİ SÖYLEYEBİLİYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • Çocukla beraber bebeklerle oynarken, “Bebeğin burnu (veya başka vücut kısımları) nerede?” diye sorun. Çocuk söylenen kısmı gösterirse bu vücut kısmının adını söylemeye teşvik etmek için o kısma dokunarak “Bu ne?” diye sorun. Söyleyince memnuniyetinizi gösterin. Sonra bebeğin başka bir vücut kısmını gösterin ve “Bu ne?” diye sorun. Söylemezse siz söyleyin.



  • Çocuk bebeği yıkarken hangi vücut kısımlarını yıkayacağını ona söyleyin. Zaman zaman yaptığı iş hakkında konuşun “Şimdi neresini yıkıyorsun?” diye sorun.



  • Eğer çocuk zorlanıyorsa, adı söylenen vücut kısmıyla bir hareket yapmasını isteyerek ona ilave ipucu verin. Örneğin; “Ayağınla topa vur.”, “Toka et.”, “Gözlerini kapat.” v.s. Bu hareketleri yapabildiği zaman sizde söyleyerek aynı hareketleri yapın. “Ben topa, tekme attım.” deyin ve çocuğun boşluğu doldurmasını sağlayın.



  • Banyo yaparken, karışık düzende çocuktan sizin ve kendisinin burun, göz. v.s, gibi vücut kısımlarınızı göstermesini isteyin.



  • Vücut kısımlarıyla ilgili şarkılar söyleyin veya parmak oyunları oynayın ve çocuk için hareketlerini yapın. Kullanabileceğiniz iki şarkı “Ah Benim Turnam” ve “Baş parmağım Neredesin?” dır. Çocuk şarkıyı söylerken hangi vücut kısmını kullandığını veya tuttuğunu size söylemesini isteyin.