“DAHA FAZLA” İSTEDİĞİMİ SÖYLEYEBİLİYORUM.
Etkinlik Önerileri:
1. Çocuk her hangi bir şeyden daha fazla isterse, ona vermeden önce “daha” deyin ve ona “daha” diye tekrarlatın. Çocuk kelimeyi kullanmaya başladıktan sonra siz model olmayı sonlandırın.
2. Çocuğun hoşuna giden küpler, köpük, küçük hayvanlar gibi oyuncaklar kullanın. Ona hepsini vermeden önce, daha istemesini sağlamak için az miktarda verin.
3. Çocukla beraber, sallanma veya omuzlarda ata binme gibi fiziksel bir etkinlik yaparken, aniden durun ve onun “daha” diyerek devam etmenizi istemesini sağlayın. Gerektiğinde “daha” diyerek model olun.
4. Yemek saatinde, bardağına çok az süt koyun. Daha çok süt vermeden önce çocuğu daha fazla demeye teşvik edin. Bu kelimeyi kullanabileceği başka fırsatlar yaratmak için başka yiyeceklerle de aynı etkinliği yapın.
5. Çocuk günlük konuşmasında “daha” kelimesini kendiliğinden kullanmaya başlayınca “daha” yi başka kelimelerle kullanmasını sağlayın. Örneğin: “daha süt”, daha top”, “daha salıncak”. Çocuk “daha” deyince, onun konuşmasını “daha süt”, veya ne istiyorsa siz söyleyerek, kelimeleri tekrar etmesini sağlayın. Çocuk “daha” kelimesini başka kelimelerle birleştirip kendiliğinden kullanana kadar sağladığınız yardımı “daha ne?’ diye sorarak zamanla azaltın.