GÖSTERİLDİĞİNDE BİLDİĞİM YİYECEKLERİ İSMİNİ SÖYLEYEREK İSTİYORUM. (SÜT, KURABİYE, KRAKER)

Etkinlik Önerileri:


  • Yemek zamanı, tabağına koyduğumuz yemeğin adını çocuğa söyletin. Zor bir kelimeyse, benzerini kabul edin.



  • Çocukla beraber dergilerden yiyecek resimleri (veya gazete reklamlarındaki resimler) bulup, keserek sağlıklı yiyecekleri gösteren bir kolaj yapın. Yiyecekleri buldukça haklarında konuşun ve çocuğu isimlendirmesi için teşvik edin (veya onun yerine siz isimlendirin). Onun resimleri bir kâğıda yapıştırmanıza yardım etmesine izin verin. Onun sanat eserini övmek için buzdolabının üstüne asabilir ve diğer aile bireylerinin resimdeki yiyecek hakkında çocukla konuşmasını sağlayabilirsiniz.



  • Çocuk kahvaltı etmek istediğini belirttiği zaman ona yiyeceği gösterin ve adını söyleyin. Yiyeceğin ismini veya benzerini söylemesi için destekleyin.



  • Yemekte, çocuğun daha fazla istemesi için ona çok az yemek koyun. Başlangıçta, tekrarlaması için yemeğin adım söyleyin. Bunu yapabildiğinde “Ne istiyorsun?” diye sorun ve kelimeyi söylemesi için onu cesaretlendirin.



  • Oyun zamanı, boş yiyecek kutularını kullanın (kraker, mısır gevreği, süt, yumurta) ve kutudan çıkan yiyecekler hakkında konuşun. Çocukla evcilik, lokantacılık oynarken kutuları
    kullanabilirsiniz.