İSİMLERİ SÖYLENDİĞİNDE BİR KİTAPTAKİ 3-5 RESMİ GÖSTERİYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • Etkinliğe, her sayfada tek resim olan, içinde çocuğun bildiği nesnelerin bulunduğu basit kitaplarla başlayın. Kitaba beraber bakarken nesneyi isimlendirin ve çocuğun göstermesini isteyin. Sonra bir sayfada 2–5 resim olan kitaplar kullanın, nesneleri isimlendirerek çocuğun size göstermesini isteyin.



  • Bildiği nesnelerin resimlerini kesebileceğiniz oyuncak katalogları veya eski dergiler kullanın. (Resim seçmede çocuk size yardım edebilir.) Resimleri kâğıtlara yapıştırın ve zımbalayarak kitap yapın. Yaptığınız kitaba beraberce bakın ve değişik nesneleri size göstermesini isteyin.



  • Çocuğa, içerisinde bildiği nesnelerin isimleri olan tekerlemeler okuyun. Çocuktan isimlendirdiğiniz nesneleri göstermesini isteyin.



  • Eğer çocuğunuz zorlanmadan nesneleri gösterebiliyor, fakat aynı şeylerin resimlerini göstermekte zorlanıyorsa nesnelerin üstüne resimlerini yapıştırın. (Eğer nesne küçükse, nesneyi resme yapıştırın.) Örneğin, bağlantı kurabilmesi için gerçek elmaya, elma resmi yapıştırın veya küçük bir kalemi kalem resminin üstüne yapıştırın.



  • Çocuğun etrafındaki nesnelerin fotoğraflarını çekin. Bunları bir albüme koyun ve hikâye saatinde kullanın. Resimler hakkında konuşun ve çocuğun size bazı nesneleri göstermesini isteyin.