İSTENİLDİĞİNDE KENDİ İSMİMİ VEYA TAKMA İSMİMİ SÖYLÜYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • İçerisinde isim kullanılan şarkı söyleyin. Örneğin; “Kutu Kutu Pense” veya “Kırmızı Balık”. Şarkı içerisinde çocuğun kendi adını söylemesini sağlayın.



  • İçinde Çocuğunuzun adı olan bir hikâye kitabı bulun veya kitaptaki karakterlerden birine çocuğunuzun adını verin. Kitaptaki çocuğun isminin onunkiyle aynı olduğunu belirtin. Kitabın bildik yerlerine geldiğinizde “(çocuğun adı) yaptı.” veya “(çocuğun adı) nereye gitti?” deyin. Çocuğun boşlukları isimle doldurmasını isteyin. Fotoğraf albümü de kullanarak, çocuğun, resmini gösterdiğinizde kendi adını söylemesini sağlayın veya resim hakkında konuşurken “Ah, işte burada” diyerek çocuğun adını söyleyin.



  • Çocukla bir oyun oynayın. Peş peşe birkaç isim söyleyin ve kendi adını duyunca ellerini çırpmasını veya ayağa kalkmasını isteyin. Çocuğa da isimler söylemesi için fırsat verin ve isminizi söylemesini bekleyin (anne, baba, dede, anneanne v.s.) ve aynı şekilde el çırparak veya ayağa kalkarak cevap verin.



  • Beraber banyoda aynanın önünde dururken onu göstererek “Bu kim?” diye sorun. Gerekirse çocuğa adını söyleyin ve ona tekrarlatın.



  • Yönergeler verirken, soru sorarken ve sohbet içerisinde çocuğun adını sık sık kullanın.