of sıkıldım yine


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

of sıkıldım yine

Like Tree1Likes
  • 1 Post By the_one

Konu: of sıkıldım yine

  • #1
    aniş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Aralık.2009
    Mesajlar
    246
    @aniş



    of sıkıldım yine





    merhaba arkadaşlar 6 yaşında yeğenim var okulda bir sorun yok dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu da yok ama eve gelince yemek yerken tv izlerken gezerken oyun oynarken 15-200 dk içinde sıkıldım diyor ve bize bıkkınlık geldi artık sıkıldım kelimesini duymaktan neler yapabiliriz* yada sorun nerde yardımlarınızı bekliyorum

  • #2
    the_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2010
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    455
    @the_one







    Anne canım sıkılıyor!



    Çocuklar zaman zaman sıkıldıklarını söylerler ve anne babalarından yardim isterler. Ne yapacaklarını bilemez durumda, anne babanın her önerisine isteksiz tepkiler verirler. Çocuğunun canının sıkılması nedeniyle, yeni oyuncaklar alması gerektiğini düşünen anne baba çoğu zaman ne yapması gerektiği konusunda kararsız kalır.

    Peki bunca oyuncağa rağmen neden canı sıkılır çocuklarımızın?

    ● Çocuğun çok fazla oyuncağının olması, çocuğun hayal gücünü köreltir. Özellikle de tek fonksiyonlu oyuncakların fazla olması çocuğun yaratıcılığını köreltir.


    ● Çocuğun çok fazla televizyon seyretmesi, bilgisayar oyunu oynaması pasifleşmesine neden olur. Çocuğun pasifleşmesi de yeni fikirler üretmeyi unutmasına neden olur. Yeni fikirler üretemeyen sık sık can sıkıntısından şikayet eder.


    ● Çocuk anne babasının dikkatini çekmek, onunla ilgilenilmesini sağlamak için canı sıkıldığını söyleyebilir


    ● Kendi kendine oynamasını, meşgul olmasını bilmeyen ya da unutmuş çocuklar büyüklerin sürekli kendisiyle oynamasını isterler. Büyükler kendisiyle oynamadığında ne yapacağını bilemez.


    ● Çok yoğun geçen bir oyun evresinden sonra çocuklar diğer bir oyuna geçene kadar ne yapacaklarını bilemeyip sıkılabilirler



    Can sıkıntısı çocuk için zararlı mıdır

    Hayır. Aksine çocuğun caninin sıkılması onu düşünmeye, yeni fikirler üretmeye teşvik ettiğinden dolayı, çocuğun gelişimi için yararlıdır. Çocuk yeni bir oyun kurma, yeni bir meşguliyet yaratma çabası içinde iken yaratıcılığı gelişir, hayal gücü genişler.
    Ne yapsam, ne oynasam diye evde dolasan bir çocuk yeni icatlar pesindedir. Yeni fikirler böyle zamanlarda ortaya çıkabilir. Kısaca can sıkıntısı çocuğu yaratıcılığa iter.



    Anne babalar çocuğun cani sıkıldığında ne yapmalıdır

    ● Çocuğunuzla yeterince ilgilenemediğinizi, onunla yeterince vakit geçiremediğinizi düşünüyorsanız çocuğunuzdan gelen sinyalleri dikkate alıp onunla daha yoğun ve kaliteli zaman getirmeye özen gösterin


    ● Eğer çocuğun can sıkıntısının nedeni anne babanın ilgisizliği değilse, çocuğun her canı sıkıldığında onun sıkıntısını geçirmeye çalışmayın. Yukarıda da değindiğim gibi çocuğun yaratıcılığı için can sıkıntısı önemli ve yararlıdır. Onun yerine fikir üretmeniz çocuğunuzun kendi kendisini meşgul etmeyi tamamen unutmasına, yaratıcılığının körelmesine neden olur.


    ● Çocuğunuza bir iki öneride bulunun. “Boya yapmak ister misin?” “Parka gidelim mi” gibi birkaç öneriden sonra çocuğunuz isteksiz davranıyor ve tekliflerinizi geri çeviriyorsa, canının sıkılmasının nedeni sizin ilgisizliğiniz değildir. Bu önerilerinizi geri çevirirse kendi kendine yeni bir meşguliyet bulması için onu teşvik edin.“ Ne yapılabilir sence, ne yapmak istersin, biraz düşün” seklinde çocuğun düşünmesini, yeni fikirler üretmesini sağlayabilirsiniz.


    ● Çocuğa zaman verin. Yeni fikirler bulmak zaman alır.


    ● Oyuncaklar çocukların yaratıcılığını engelleyebilir. Bir düğmesine basınca çalışan oyuncaklar, tek bir fonksiyonu olan oyuncaklar çocuğun hayal gücünü kullanmaya ihtiyacı olmadan oynamasına neden olur. Çocukların doğada bulunan ve yaratıcılığı destekleyen araç gereçlerle oynamasına imkan verin. Sokaktan, ormandan toplanan çubuklar, taslar, yapraklar çocuklar tarafından çok yönlü kullanılabilirler. Bu tür malzemelerle çocuk değişik ve yaratıcı buluşlar, denemeler yapabilirler. Bu zeka gelişimleri için de çok önemlidir.


    ● Avrupa´da bir çok anaokulunda “Oyuncaksız günler” yapılmaya başladı. sınıftaki tüm oyuncaklar birkaç günlüğüne kaldırılıyor. Çocuklar oyuncak olmadan çevrelerini gözlemleyip oyun kurmaya teşvik ediliyor. Oyuncak olmadan kendisini meşgul etmeyi unutmuş olan çocuklar ilk baslarda zorlansa da böyle projeler sayesinde, tekrar düşünmeye, yoğun bir şekilde meşgul olmaya alışıyor. Siz de evinizde bu tür denemeler yapabilirsiniz. Bütün oyuncaklar kaldıramasanız bile oyuncakların bir bölümünü bir süreliğine saklayabilirsiniz. Daha az oyuncakla oyunlar icat etmeye çalışan çocuk saklanan oyuncaklarını tekrar çıkardığınızda yeni oyuncak alınmış gibi sevinecektir.


    ● Çocukla bol bol dışarıya çıkıp doğada yeni tecrübeler edinmesini sağlayın. Doğa çocuğun gelişimini desteklemek için en güzel imkanlara sahiptir. Çocuklar yeni oyunlar üretebilirsiniz. Duyduğunuz sesleri şehirde duyduğunuz seslerden ya da evdeki seslerden ayırt edebilmek için oyunlar bulabilirsiniz. Çocuk bu şekilde oyun icat etme konusunda teşvik edilmiş olur ve bu konuda kendisine güveni gelir.


    ● Çocuğunuza örnek olun. “Canım sıkılıyor” deyip elinize uzaktan kumandayı almayın. Çocuğunuz sizin can sıkıntısında ne yaptığınızı örnek alacaklardır. Caniniz sıkılıyor diye cips, şekerleme yerseniz “Ne yesem acaba” diye buzdolabına yönelirseniz çocuğunuz da can sıkıntısını yemek yiyerek atlatmayı öğrenir.
    denizmavii likes this.
    Düşündüğünüz
    Söylemek istediğiniz
    Söylediğinizi sandığınız
    Söylediğiniz
    Karşınızdakinin duymak istediği
    Duyduğu
    Anlamak istediği
    Anladığını sandığı
    Anladığı....arasında farklar vardır.
    Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için
    en az 9 ihtimal vardır.

  • #3
    the_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2010
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    455
    @the_one







    kendi fikrime gelince.yigeninizin arkaşalrıyla ve yigenizle birlikde biraz sizde takılın.bakalım neleri konuşuyor nelerden bahsediyorlar.bu bile size bir fikir vericekdir.benimde yigenlerim var.onlarla aynı seviyeye inmeniz gerekiyo onların dilinden konuşmanız gerekiyo.ve sizi gercekden aralarına alıyolar.sende abim abim diyosun onlarda abim söyle abim böyle heycanlı heycanlı anlatıyolar.bilrikde filim seyredin onun ilgisini cekicek filimleri amimasyon filimleri filan.bende seviyorum animasyon filimlerini ben 30 yaşındayım koray dayı demiyolar korayto diyolar onlarla taso bile oynuyorum.oyunu bildigim halde nasıl oynonuyo bu abim diyorum.mızıkcılık bile yapıyorum üsdüme başıma cıkıyolar. müzigi cok seviyolar bende severim hareketli tabi müzik acıp dans hareketleri filan gösderiyorum takla filan atmasını gösderiyorum.ilgilerini cekiyor.birek dansı filan yapmaya calıyolar halay filan cekiyoruz birlikdeonlar gibi olmanız gerek onlar gibi tartışmanız gerek banane abim banene sen yanlış yapdın yanlış yapdın bende sıra filan oda direniyo ama peki diyo
    bozulan elekdironik oyuncaklarını yapmaya calışın.bende leyim makinası filan var.bozulan oyuncaklarını tamir ediyorum.bir başka oyuncakla diger oyuncagı birleşdirip başka bir oyuncak yapıyorum.böglelikle bir şey kırıldımı hemen atmamak gerkdigini ögreniyorlar.en önemlisi onlarla vakit gecirmeniz ve sürekli gülmeniz.başırlar.
    Düşündüğünüz
    Söylemek istediğiniz
    Söylediğinizi sandığınız
    Söylediğiniz
    Karşınızdakinin duymak istediği
    Duyduğu
    Anlamak istediği
    Anladığını sandığı
    Anladığı....arasında farklar vardır.
    Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için
    en az 9 ihtimal vardır.

  • #4
    aniş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Aralık.2009
    Mesajlar
    246
    @aniş







    çok teşşekkğr ederim

  • #5
    the_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2010
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    455
    @the_one







    Alıntı aniş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok teşşekkğr ederim
    önemli degil umarım yardımcı olabilmişimdir
    Düşündüğünüz
    Söylemek istediğiniz
    Söylediğinizi sandığınız
    Söylediğiniz
    Karşınızdakinin duymak istediği
    Duyduğu
    Anlamak istediği
    Anladığını sandığı
    Anladığı....arasında farklar vardır.
    Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için
    en az 9 ihtimal vardır.

  • #6
    elif.sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ocak.2010
    Mesajlar
    1,918
    @elif.sahin







    hımmm bunlar çok guzel bilgiler
    ve hemen hemen tum annelerin sıkça karsılastıgı bir problemdir

  • #7
    şerike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Eylül.2012
    Mesajlar
    1
    @şerike







    tesekkur ederiz

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. yine yine yeniden sayı treni:)
      Konu Sahibi Selma Hoca Forum Sayı Grafiği Örnekleri
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 11.Eylül.2011, 12:32
    2. Yine uyuyan şöför yine kaza!
      Konu Sahibi r@m@z@n Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Haziran.2011, 23:02
    3. Yine gidiyorum...(yine benim şiirim=)
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum Kendi Ürettiğiniz Şiir, Yazı, Resim vs.
      Cevap: 21
      Son Mesaj : 05.Eylül.2010, 01:48
    4. Son kullanılanları silmekten sıkıldım diyenler buraya=)
      Konu Sahibi fecir Forum Program Paylaşımları
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 01.Nisan.2010, 09:34
    5. Yine Japonlar Yine sırlar:))
      Konu Sahibi Arz Forum İLGİNÇ
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 24.Temmuz.2009, 04:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş