Bebek ve Çocukların Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek ve çocuklarda beslenme söz konusu olduğunda anneler her zaman sabırlı ve titiz davranırlar. Özellikle bebeklerde doğumu takip eden ilk 6 ay bitirdikten sonra, anne ve bebek arasında yemek yeme telaşı başlar. Çocukların beslenme sürecinde ise annelerin en gerildiği anlar, özellikle zayıf kalmış, yemek yemeyen çocuklarda başlar. Peki, bebek ve çocukların beslenmesinde nelere dikkat edilmeli, hangi gıdalar tercih edilmelidir?

İlk altı ay anne sütünün önemi bilinen gerçeklerden peki, ya sonrası… Bebeklerin ilk altı aylık dönemi tamamlandıktan sonra annelerin kahvaltı öğünlerinde domates, rendelenmiş ceviz, peynir ve buğday ekmeğini tercih etmeleri önemlidir. Bu gıdalar iştah açıcı olabilirler. Ayrıca her şeyi karıştırmak yerine kahvaltının tadına ayrı ayrı bakmalı ve tercih edilen gıdalar organik olmalıdır.



Bebeklerin beslenmesinde çorba verilmeye başlandığında hazırladığınız çorbaların içine mutlaka 1 kaşık kadar irmik, tahin ve kemik suyu katın. Bu gıdaları olmazsa olmazınız kabul edin çünkü bu gıdaların besin değeri yüksektir ve çocuğunuzu güçlü tutar. Tarhanayı pişirirken içine süt ve irmik atmayı unutmayın.

Bebek ve çocuk beslenmesinde tercih edilen gıdaların sırasıyla ve zamanlı kullanılması önemlidir. Çocuklarınıza kan ilacı ve pekmez verirken, demiri yok edici özelliğe sahip yoğurt, peynir, çay gibi, gıdaları zamanlı kullanın. Bu gıdaları yarım saat arayla kullandığınızda kan ilacı ve pekmezin etkisi azalmayacaktır. Ayrıca, bebeğinizi sabah saatlerinde güneşe çıkararak doğal yoldan demir almasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizi yıllık kontrole götürdüğünüzde kan ve demir eksikliği gibi problemler yaşamadığınızı göreceksiniz.

Ben bunların hepsini yapıyorum ve daha fazlasını inanın işe yarıyor.


.Ünzile Yıldırım