Bebeğinizin Mamasını Hazırlarken


Bazı ebeveynler çocuklarının mamalarını kendileri hazırlamayı tercih ederler. Kendi hazırladığınız mamanın dayanma süresi ve kullanacağınız malzemelerin tazeliği gibi konular daha fazla dikkat gerektirir. Hazır bebek mamaları da bebeğinizin beslenmesinde size destek olabilir. Piyasadaki bebek mamaları beslenmenin dengeli olmasının yanı sıra size seçenek çeşitliliği de sunar.
Mama hazırlarken şunlara dikkat etmeye özen gösterin:
Mamayı hazırlamaya başlamadan önce ellerini yıkayın.
Her zaman temiz kesme tahtası ve tencere kullanmaya dikkat edin. Püre yaparken ya da hazırladığınız malzemeyi saklarken kullanacağınız kapların da temiz olması çok önemli.
Sebze ve meyveleri temizlerken titiz davranın. Dikkatlice yıkayın ve soyun.
Taze ya da dondurulmuş sebzelerle başlayın. Tuz ya da şeker gibi maddeler eklemeyin. Bebeklerin tat alma duyularının yetişkinler kadar gelişmiş olmadığını unutmayın.
Meyveleri ya da meyve konservelerini kendi suları ile püre haline getirin. Asla bal ya da glikoz ilave etmeyin.
Bebeğiniz bir yaşını doldurana kadar mamalarına yumurta beyazı eklemekten kaçının. Alerjik reaksiyona neden olabilir.
Kırmızı et, tavuk ve yumurta sarısı gibi besinleri çok iyi pişirmeniz gerekir. Bebekler az pişmiş besinler yüzünden hastalanabilirler.
Hazırladığınız mamayı blender ya da çatal yardımıyla iyice ezin. Bebeğinizin boğazına takılabilecek parçaların kalmadığından emin olun.
Mamayı hazırladığınız gibi buzdolabı ya da dondurucuya koyun. Buzdolabında saklarsanız bir-iki gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Dondurucu da sakladığınız takdirde 3-4 aya kadar dayanabilir.


.alıntı.