Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, anne sütünün sayısız yararlarının yanı sıra bebeklere güven ve mutluluk verdiğini söyledi.

Prof. Yağcı, anne sütünün bebeğin büyüme ve gelişmesinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, enfeksiyonlardan ve alerjiden korunmasında çok önemli rol oynadığını belirtti.

Yağcı, anne sütünün bu özelliklerinin yanı sıra "bebeğe yalnız olmadığını hissettirerek güven ve mutluluk verdiğini" kaydetti.

Zamanında doğmuş sağlıklı bir bebeğin beslenmesinde tercih edilecek en doğal, en ideal ürünün anne sütü olduğunu vurgulayan Yağcı, anne sütünden yeterince yararlanabilmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı: "Bunların en başında annenin inanmış ve istekli olması kuralı gelir. Bu nedenle anne hamileliğinde anne sütünün özellikleri, güzellikleri ve üstünlükleri konusunda eğitilip, psikolojik olarak hazırlanmalıdır.

Ayrıca annenin stresten uzak olması, sağlıklı beslenmesi ve de aşırı fiziki yorgunluklardan kaçınması sütün efektif olması konusunda önemli diğer hususlardır."

Bebeğin özellikle ilk günlerde olmak üzere ilk ay içinde istedikçe emzirilmesi gerektiğini belirten Yağcı, anne sütü alan bir bebeğe D vitamini dışında su dahil başka hiçbir şey verilmesine gerek olmadığını söyledi.