Çocuklara sebze sevdirmenin yolu


Besinlerin nereden geldiğini, nasıl büyüdüğünü öğrenmeleri. çocukların yedikleri sebze ve meyvelerin sayı ve aralığını genişletebilir. çocuğunuza sebze ve meyvelerin nasıl büyüdüklerini anlatın. Eğer uygun bir yeriniz veya bahçeniz varsa, çocuğunuzia beraber sebze ve meyve ekerek bunların gelişimini takip edin (belki saksıda da deneyebilirsiniz).Garip gelebilir fakat, bu çocuğunuzun o sebze veya meyveyi sevmesine yardımcı olacaktır.

çocuklara alışveriş yapma ve yemek istedikleri tarifleri seçme konusunda izin verin. çocuğunuzia beraber seçtiği sebze ve meyvelerle değişik tarifler geliştirin. Besin hazırlanmasında katılımda bulunan çocuklar, farklı besinleri tatmaya eğilimli olmaktadırlar. çocukların öğünlerini ve ara öğünlerini hazırlarnalarına izin verin. Hem besinleri birlikte hazırlarken, çocuğa ellerini yıkama ve besin hijyeni gibi konularda da bilgi verebilirsiniz.

Besin sunumuna dikkat edin. Değişik renk, şekil ve yumuşaklıkta olan besinlerin çocuğa sunumu, onu değişik sebze ve meyveleri denemeye yönlendirecektir. Genç çocuklar. yeni bir besini sevrneden önce birkaç kez tatmaya ihtiyaç duyabilirler. Ilk seferde çocuk besini reddederse. başka bir öğünde veya ara öğünde tekrar tadına bakması için onu cesaretlendirin.

alıntı