Genişçe bir tencerenin içini su ile doldurup kaynatın. Daha sonra içine bir avuç dolusu ıhlamur atın ve bir iki dakika kaynadıktan sonra Ocaktan alın. Başınıza büyükçe bir havlu veya çarşaf örterek başınızı 5-10 santim uzakta tutmak koşuluyla Buhara tutun. 5 dakika kadar sonra cildiniz yumuşayacaktır. Cildiniz yumuşadıktan sonra cilt bakımını yapabilirsiniz.

Cilt Bakım Maskeleri
Normal Cilde sahip olanların cildi hafif gergin, sıkı pembe Görünümlü ve Dokunduğunuz zaman bir bebeğinki kadar yumuşak ve düzgün görünümlüdür ve ender bir cilt tipidir. Cilt Bakımı yaparken diğer Cilt Tiplerine sahip olanlar kadar çok fazla bir uğraş vermeye gerek yoktur. Normal ciltler için kolayca hazırlanabilecek cilt bakımı maskeleri.

Olgunlaşmış yarım şeftalinin kabuklarını soyup ezin. Içine bir çay kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı bal ve birer tane A ve D vitamini kapsülü katarak iyice karıştırın ve cildinizi temizledikten sonra bu karışımı sürün. Yarım saat bekledikten sonra cildinize önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.

İki yemek kaşığı yoğurda bir yemek kaşığı bal ilave edip iyice karıştırın ve bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika kadar bekletip yüzünüzü önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın.

Bir kaşık koyu kıvamlı süzme yoğurdu içine bir kaşık kil katıp iyi karıştırın ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünü yıkayın.

Bir tane elmanın kabuklarını soyup ince bir şekilde rendeleyin. Daha sonra içine bir kaşık krema katıp iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve dekoltenize sürüp 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.