Göz Bakımının Püf Noktaları
Göz çevresi yüzümüzün en hassas olduğu bölgedir. Nem ve yağdan yoksun olması ve göz çevresinde çok fazla kas olması dolayısı ile oldukça bakım ister. Gözlerimiz, ruhun ve sağlığın aynası ama aynı zamanda yüzün en nazik bölgesi. Çünkü göz çevresindeki deri yüzün diğer kısımlarından 7 kat daha ince. Gözü destekleyen gözü çevreleyen kemiklerdir. Gözkapağı ve kirpiklerin altında ve üstünde yeralan yağ tabakaları da koruyucu filtre görürler.

1-Göz çevresindeki yağların fazla olması gözaltlarında yağ torbacıkları oluşur. Bunların sıkılması çok büyük problemler yaratabilir. Bu nedenle asla sıkılmamalıdır. Göz çevrenizde yağlanma olması halinde ilk ve tek yapılacak şey bir dermatoloğa başvurmaktır. Ayrıca Yağ içeren göz temizleyicilerini dekullanmamak gerekir.

2- Sigara içilen ortamlarda fazla dumana maruz kalmak gözlere zarar verir. Bu gibi durumlarda odanın sıklıkla havalandırılması gerekir.

3- Lens kullanıyorsanız bakımına son derece dikkat etmeli ve mikroplardan arındırılmasını sağlamalısınız.

4-Göz temizliği kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir işlemdir. Göz makyajı her akşam yatmadan önce mutlaka temizlenmeli. Ancak temizleme işlemini göz çevresini tahriş etmeden yumuşak hareketlerle yapılmalı. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebilir hatta kirpiklerin dökülmesine neden olabilir.
Ancak, göz kaslarını tahriş edebilecek sabun ve temizleyiciler kullanmaktan kaçınılmalıdır. Göz için özellikler geliştirilen göz temizleyiciler kullanılmalıdır.

5-Göz çevresi nemlendiricileri, yağsızdır, nemlendirici ve besleyici maddeler içerirler ve aynı zamanda koruyucu bir tabaka oluştururlar.

6- Uykuda denge çok önemli. Her gün 8 saatlik düzenli uyku göz sağlığı için çok yararlı. Her akşam aynı saatlerde uyumak yorgun gözleri dinlendirir. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5-10 dakika dinlendirmeleri gerekir. Ancak yoğun iş temposu arasında bu çok da mümkün olmadığından uyku zamanlarına dikkat etmek son derece önem taşır.

7- Çok az ya da çok fazla uyku, bir gece önce alınan alkol, aşırı kafein tüketimi, stres ile yapay ışıklar bilgisayar ve televizyon gibi olumsuz etkenlere uzun süre maruz kalmak sabahları şiş gözlerle uyanmanın başlıca nedenidir. Ertesi sabah aynada hoş olmayan görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız bu tür maddelerin kullanımına dikkat etmekte fayda var.

Sorununuz kronikleştiyse ve ne yaparsanız yapın şiş gözlerle uyanmaktan kurtulamıyorsanız kalp-damar sistemini etkileyen sporlar yapın. Yürüme, koşma, bisiklet ve aerobik gibi sporlar, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlıyor. Bu sporlar tüm vücuttaki şişliklerin giderilmesine yardımcı oluyor. Şişliklerin inmesini beklemek için yeterli zamanınız yoksa bir parça buzu göz çevresine gezdirerek sürün. Şiş gözleri makyajla kamufle etmek için ten renginize uygun kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar geniş bir bölgeye ince bir kat halinde sürün. Farınızı koyu renklerden seçin. Koyu renkli bir rimeli sadece üst kirpiklerinize sürün.