Kimyasal peeling‘in yani kimyasal soyma işleminin amacı yüzdeki kırışıklıkların ve çizgilerin görünümünün hafifletilmesi, güneş, yaş, hamilelik gibi değişik nedenlere bağlı olarak oluşan koyu renkli lekelerin giderilmesi, kaba, kuru cilt yapısının düzeltilmesi ve sivilce izlerinin yok edilmesidir. Bu amaçla uygulanan çeşitli kimyasal maddeler, cildin hasar görmemiş, sağlıklı tabakasının üstündeki yıpranmış kısmı soyarak taze cildin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Doç. Dr. Meral Kozakçıoğlu Özekici, uygulanan kimyasal maddenin emilim derinliğine bağlı olarak kimyasal yüz soymanın 3 ana gruba ayrıldığını belirtiyor:

1. Derin Kimyasal Peeling
Bu amaçla phenol kullanılıyor. Phenolün sistemik emilimine bağlı oluşabilecek kalp problemleri ve yeni cilt oluşumunun 6 -7 gün gibi uzun bir süre gerektirmesi nedeniyle yaygın olarak kullanılan bir yöntem değil.

2. ORTA PEELİNG
Bu amaçla %35 – %50′lik TCA kullanılıyor. Sistemik yan etkisi olmamakla birlikte yöntemin iz ve leke oluşturma ihtimali var.

3.YÜZEYEL PEELİNG
Günümüzde yüzeyel peeling amacıyla yoğun olarak glikolik asit uygulanıyor. Glikolik asid değişik meyvelerde doğal olarak bulunan ve meyve asitleri olarak da bilinen Alfa Hidroksiasid (AHA) grubundan. Doç. Dr. Kozakçıoğlu Özekici, ‘Glikolik asit tüm cilt tiplerinde peeling amacı ile minimal riskle uygulanabilir’ diyor.

Size özel cilt bakımlarıSadece estetik açıdan değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalı. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkileyerek ve henüz genç yaşta olsak bile yorgun ve solgun görünmemize neden oluyor.

AYLIK BAKIM
Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20′li yaşlardan itibaren her kadının temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalı. Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemli olduğu için, bakımı yapan salonun hangi ürün grubunu kullanacağına karar verebilmeksi için bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yapması gerekiyor. Böylece yağ nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı, kuru, normal olgun ya da hassas olduğuna karar verilebiliyor. Önemli bir nokta da cilt yaşımızın her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabildiğidir.

DOLAŞIM HIZLANIYOR
Lavinia Estetik ve Zayıflama Merkezi kurucusu Mine Ülgezer, cilt bakımını şöyle özetliyor: ‘Sağlıklı bir cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile temizleme, peeling, ozon, buhar, serum, yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle tap teze canlı bir görünüm ortaya çıkar.’ Cilt bakımı yapılırken yaşa ve cilde göre doğru ürün kullanılması büyük önem taşıyor. Bu yüzden sivilce, akne, leke ve kırışıklık bakımlarında cerrahi müdahale uygulanmadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan, deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Yüzeyel peeling- Güneş hasarı sonucu oluşmuş kalın çizgilerin hafifletilmesi
- Cilt yumuşaklığının artırılması
- Sivilcelerde düzelme
- Sivilce izlerinin hafif veya orta düzeye indirilmesi
- Kahverengi ve koyu lekelerin giderilmesi
- Cildin doğal parlaklığının arttırılması
- Kuru, kaba cilt yapısının düzeltilmesi.
- Değişik dermatolojik bozuklukların giderilmesi amacıyla kullanılıyor.
- Yüzeyel peeling ortalama 3-4 hafta ara ile uygulanıyor. Her bir seansın süresi 3-7 dakika arasında değişiyor ve genellikle 4-5 seans yeterli oluyor. Peeling sonrası 1 -2 gün süren hafif bir kızarıklık ortaya çıkabiliyor. Bunun haricinde doğru uygulandığı zaman bir yara oluşumu söz konusu olmuyor. Uygulamadan sonra kişi günlük yaşamına devam edebiliyor.

Bakım kremleri
Hassas deri için, onu yumuşatan ve pürüzsüz olmasını sağlayan her tür bakım kremi kullanılabilir; mesela cildi yumuşatan temizleme sütü, yağlı kremler, yüz için özel bakım yağları ve krem maskeler. Bunun tersine, cildi soğutan ve kurumasını sağlayan her tür üründen (alkollü yüz toniği, yağsız yüz jelleri ve kan dolaşımını hızlandıran maskeler, gibi) uzak durulmalıdır.

Turbo-Lifting
Bütün gün yoruldunuz ve eve geldiniz. Ama gece yeniden dışarı çıkmamız gerekiyor. İşte size yardımcı olacak bir öneri : Önce yüzünüzdeki makyajı temizleyin. Ardından, üç dakikalık canlandırıcı bir maske yapın. Bu süre sonunda maskeden arta kalanı yüzünüze yedirin ve ya bir parça kağıtla silin. Son olarak koruyucu bir krem kullanın. Fondöten sürdükten sonra, pudrayla yüzünüze pürüzsüz bir görünüm sağlayın. Böylece yüzünüzdeki hafif çizgiler ve yorgunluk izleri kapanır.

Sihirli maske
EĞER cildiniz çevre şartlarına bağlı olarak kuruduysa, yüzünüzü temizledikten sonra bir nemlendirici maske uygulayın. Böyle bir maskeniz yoksa ve almak istemiyorsanız, yağlı bir nemlendirici krem de nemlendirici krem de işinize yarar. Kremi sürdükten sonra 10 dakika bekleyin ve sıcak kompres yapın: Bir havluyu sıcak su içine batırın, biraz sıkın ve kısa bir süre yüzünüze bastırın. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Böylece yüzünüzdeki kan dolaşımı artar ve cildiniz mükemmel görünür.

Jel mi krem mi?
BakIm jellerinin, kozmetik ürünleri arasında önemli yeri vardır. Ancak bu soğuk, canlandırıcı jeller her zaman geleneksel kremlerin yerini tutamaz. Bu jeller cilt tarafından hemen emilir ve deriye tazelenmiş hissi verir. Bu saydıklarımıza ihtiyaç duyanlar için jeller ideal ürünlerdir. Ancak, amacı daha derin bakım ve ciltte ipeksi yumuşaklık olanlar için, kremler, vazgeçilmez ürünlerdir.

Kırışıklıklara karşı korunma
GÜNLÜK bakım kremleri ve UV filtreli koruyucu kremler derinin erken yaşlanmasını engelleyecek en etkili ürünlerdir. Uzmanlara göre, deride oluşan kırışıklıkların nedeni, cildin içine işleyen A tipi UV ışınıdır. Kullanılan kremler ise bu ışına karşı koruma sağlar. Özellikle, E vitamini içeren kremler çok yararlıdır. Bu vitamin, ciltteki sağlıklı hücreleri bulup, zararlı ışınları etkilerinden korur.

Parlak gözler
Göz altında oluşan morluklara karşı en yetkili yardımcı, kan dolaşımını hızlandıran göz kremleridir. Göz kremini sürdükten sonra bir süre bekleyin. Böylece deri kremini iyice emecektir. Daha sonra buzdolabında soğuttuğunuz bir yemek kaşığının tersiyle göz bölgesine 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu masajı yaparken kaşığı önce yukarıdan aşağıya, sonra da sağdan sola doğru hareket ettirin.

Mikro peeling
Cİlt soyma işlemi olan dermabrazyon, cerrahi müdahale uygulamadan, deri altına hiçbir madde enjekte etmeden ve cilt üzerine herhangi bir kimyevi madde uygulamadan gerçekleşebiliyor. Reviderm adlı cihaz yardımı ile cilt yüzeyine güçlü bir peeling (dermabrazyon) etkisi yapılarak ölü derinin atılması ve yeni hücre oluşumunun hızlandırılması ile cilt yüzeyinde oluşan kırışıklık, leke, sivilce izi, yara izi, yanık izi ve (ameliyat izi) çatlaklarına bakım uygulanabiliyor. İşlem haftada 1 kez toplam 10 seans uygulanıyor. Problemin ne olduğu ve ne derece olduğu bakım süresini belirliyor. Bu işlemin en önemli özelliği, sağlık açısından hiçbir risk oluşturmaması.


ALINTI.........