Biberiye, funda yaprağı, kiraz sapı, ısırgan yaprağı, yeşil çay, mate yaprağı ve kekik içinde barındırdığı özelliklerle, vücutta tam bir detoks etkisi yapıyor.
Yaz sıcaklarına bağlı olarak bünye ve metabolizmadaki yavaşlama çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Buna karşı 7 farklı bitkiden yararlanmak mümkün.

Mevsimlerin insan vücuduna yaptığı etkileri hafifletmede ve vücuttan su atılımını hızlandırmada bitkilerin hızlı sonuç verdiğini kaydeden Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, ''Biberiye, funda yaprağı, kiraz sapı, ısırgan yaprağı, yeşil çay, mate yaprağı ve kekik gibi içinde barındırdığı özelliklerle vücutta tam bir detoks etkisi yapıyor'' dedi.

BİBERİYE
Biberiye yapraklarının, barsaklardan yağın emilmesini azalttığı ve dolayısıyla kilo almayı ve karaciğer yağlanmasını önleyebildiğinin ortaya konulduğunu aktaran Yeşilada, ayrıca safra salgısını artırarak özellikle yağlı besinlerin sindirimini kolaylaştırdığını da söyledi.
Haberin devamı ↓reklam

Yeşilada, biberiye yapraklarının diğer taraftan idrar söktürücü özelliği ile vücuttan ödemin sökülmesine de yardımcı olduğuna dikkati çekti.

FUNDA YAPRAĞI VE KİRAZ SAPI
Funda yapraklarının da idrar artırıcı etkisinin yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin bulunduğuna işaret eden Yeşilada, kiraz sapının da zengin potasyum içeriği nedeniyle vücutta idrar ile atılan potasyum dengesinin bozulmasını önlediğini kaydetti.

ISIRGAN, YEŞİL ÇAY VE MATE YAPRAĞI
Yeşilada, ısırgan yapraklarının da potasyum bakımından zengin bir idrar söktürücü olmasının yanı sıra vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olduğunu, yeşil çay ve mate yaprağının da içinde bulunan kafein maddesi nedeniyle fiziksel halsizliği giderici ve enerji verici içecekler olduğunu kaydetti.

KEKİK YAĞI
Yeşilada, ayrıca kekiğin uçucu yağının safra artırıcı etkisi bulunduğunu, dolayısıyla sindirimi kolaylaştırdığını da aktardı.

ALINTI