Her Yüze Farklı Makyaj!

İyi bir makyaj için, öncelikle yüzünüzü tanımanız gerekir. Oval, üçgen, kare, uzun veya yuvarlak bir yüzünüz olsun, doğru rötuş yaparak, güzel taraflarınızı öne çıkarabilirsiniz.


Oval yüz: Yüzünüze daha derin bir ifade vermek için, allığı elmacık kemiğinizden kulağa doğru yatay biçimde sürün. Yüzünüzü köşeli değil, yuvarlak gösterecek bir makyaj yapmaya dikkat etmelisiniz.

Köşeli yüz: Sert görünümlü hatlarınızın, daha yumuşak görünmesini sağlamalısınız. Bunun için, sürdüğünüz koyu renk fondötenin üzerine, ortaya çıkmasını istediğiniz bölgeleri aydınlatacak, açık renk bir fondöten sürün. Allığı, elmacık kemiğin üzerine, yuvarlak olarak uygulayın.

Yuvarlak Yüz: yapmanız gereken, çene ve elmacık kemiklerini belirginleştirmektir. Ten renginize uygun bir fondöten sürün. Belirgin olmasını istemediğiniz bölgelere koyu fondöten ile gölgeleme yapın.

Allığı, elmacık kemiğinizden başlayıp, gözün dış ucuna doğru, yanak çukurunda bir üçgen oluşturacak şekilde sürün.

Üçgen Yüz: Eğer geniş bir alnınız varsa, çene bölgeniz darsa, fondötenle alın bölgenizi gölgeleyerek daraltın. Belirgin hale getirmek istediğiniz bölgeleri, açık renk fondötenle aydınlatın. Allığı elmacık kemiğinizin üzerinden, gözün uç bölümüne doğru, elips şeklinde uygulayın.

Eğer alın bölgeniz dar, çene bölgeniz genişse, alın bölgenizi ortaya çıkarın. Çene bölgesini, koyu renk fondötenle gölgeleyerek, daha dar görünmesini sağlayın. Allığı elmacık kemiklerinize yuvarlak şekilde uygulayın.

Kare Yüz: Yumuşak bir ifade için, ten renginize uygun bir fondöten sürün. Yüzünüzün üst bölümünde, 2 ton koyu fondötenle, saç diplerinden şakaklarınıza doğru, gölgeleme yapın.

Uzun Yüz: Ten renginize uygun bir fondöten sürün. Alın ve çene bölgesini, yatay şekilde, teninizden 1-2 ton koyu renk fondötenle gölgeleyin. Allığı elmacık kemiklerinizin altına sürün.

.ALINTIDIR.