Doğru Kremi Seçmek İçin…

Cildinizi tanımıyorsanız, ona yapacağınız bakımı ve kullanacağınız malzemeyi de seçmeniz güç olacaktır. Bu yüzden mutlaka cildinizin yapısını ve tipini iyi belirleyin.


Normal Cilt: Normal cilt, yumuşak ve gergin olur. Gözenekleri küçüktür. Kan dolaşımı düzenli ve sağlıklıdır. Kılcal damarları çok incedir, neredeyse hiç görünmezler.

Genellikle lekesiz, pembe ve sağlıklı bir görüntüsü vardır. Parlamaz ama donuk da değildir. Ne çok yağlı, ne çok kurudur. Bu cilt yapısı genellikle genç yaşta insanlarda bulunur ancak iyi bakılırsa, ileriki yaşlarda da farkını belli eder.

Yağlı Cilt: Bu cilt tipi, sebum adı verilen bir yağ tabakasıyla kaplıdır. Normal miktarda olanı çok faydalıdır. Sebum, cildin nemini arttırır, pürüzsüz bir görünüm sağlar ve kırışmayı geciktirir. Aşırı sebum ise, ölü tabakayla birleşir, siyah noktaları ve akneleri oluşturur.

Kuru cilt: bu cilt tipine sahip olanların, bol miktarda sıvı tüketmesi gerekir. Ayrıca iyi bir nemlendirici kullanmaları şarttır. Kuru ciltte ter ve yağ salgılaması, normalden azdır. 10 yaşın altındaki çocukların büyük bir kısmında, 60 yaşın üzerindeki insanların ise hemen hepsinde cilt kuruluğu vardır.

Böyle ciltler, ince katmanlardan oluşur ve yıkandıktan sonra gerilir. Kırışmaya çok müsaittir. Özelikle göz çevresi erken yaşta kırışır.

Kuru-Nemli Cilt: Bütün belirtileri kuru ciltte olduğu gibidir ancak sürekli ter boşanır. Bu terleme stres, gerginlik, metabolizmal bozukluklar ve menopoz etkilerine bağlı olabilir.

Uzun süre sıcak ve nemli ortamlarda bulunan kişilerde, aynı cilt tipi görülür. Bol su içip, cildin nemini azaltacak ürünler kullanmak gerekir.

Karma Cilt: En sık rastlanan cilt tipidir. Adından da anlaşıldığı gibi, karma bir yapıya sahiptir. T bölgesi, yani alın, burun ve çene bölgesi yağlıdır. Göz çevresi yanaklar kurudur. Bu tarz ciltler için uygun bakım ürünü bulmak zordur. Dengesi çabuk bozulur.

Tahriş edici bir temizleyici kullanılırsa, yanaklarda pullanma olur. Çoğu insanın cildi bu tipe yakındır.

Hassas-Alerjik Cilt: Alerjik reaksiyon, başkasını rahatsız etmeyen bir maddenin, kişide tepki yaratmasıdır. Belirtileri kızarıklık, kaşıntı ve pullanmadır. Yılın belli dönemlerinde artıyorsa, mevsimsel olduğu söylenebilir. Bu tarz sorunlu ciltlerde, uzmana başvurmak gerekir.


.ALINTIDIR.