Cilt Tipinizi Biliyor musunuz?

Sıcak suyla banyo yaptığınızda cildiniz kızarıyor ve kaşınıyor, nemlendirici krem sürdüğünüzde cildinizde siyah nokta ve sivilceler oluşuyorsa cilt tipinize uygun bakım yapma zamanı gelmiş demektir!


Cilt Türleri
Normal, yağlı, kuru ciltlerin belirtileri ve her cilt tipine özel bakım önerileriyle sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Normal Cilt

Cilt gözenekleri küçük, kılcal damarlar görünmeyecek kadar incedir. Kan dolaşımı düzenlidir. Lekesiz, yumuşak, pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Alın, burun, çene bölgesinde yağlanma; yanaklarda kuruma görülmez.

Doğru ve düzenli bakım uyguladığında her yaşta sağlığını ve güzelliğini gösterir. Cilt tipiniz normal ise değerini iyi bilmelisiniz çünkü nadir rastlanan, sorunsuz bir yapıya sahiptir.

Hava kirliliği, kalitesiz kozmetik ürünler, bilinçsiz kullanılan cilt bakım ürünleri, yetersiz beslenme gibi faktörlere bağlı olarak cildinizin tipi değişebilir. Bu nedenle normal cilde uygun bakım ürünleriyle düzenli cilt bakımı yapmalı, temizliğine özen göstermelisiniz.

Yağlı Cilt

Yağlı cildin soluk ve parlak görünür. Cilt gözenekleri büyüktür. Siyah nokta, sivilce sorunu sıklıkla yaşanır.

Cilt; sebum adı verilen yağ tabakasıyla kaplıdır. Normal miktarda sebum cilt için faydalıdır. Cildi nemlendirir, pürüzsüz görünmesini sağlar, kırışmasını önler. Cildin ihtiyacından daha fazla sebum ise sivilce, akne gibi cilt sorunlarının oluşmasına neden olur.

Alın, çene, burun gibi bölgelerde yağlanma, parlama, sivilce görülüyorsa; yağlı cilde sahipsinizdir.Cildin yağlı olması; stres, hormonal değişimler, yetersiz temizlik, kan dolaşımı hastalıkları gibi etkenlere bağlıdır.

Yağlı ciltler için özel üretilmiş temizlik ürünleri, doktor tavsiyesinde kullanacağınız hormon düzenleyici ilaçlar, cilt tipinize uygun doğal ve kozmetik bakım maskeleri cildinizin sağlıklı olmasına fayda sağlayacaktır.

Kuru Cilt

Kuru ciltler hassastır. Sıcak-soğuk hava değişimlerinden, kozmetik ürünlerden etkilenip olumsuz tepkiler verir. Cilde esneklik ve pürüzsüzlük kazandıran sebum maddesi normalin altında salgılanır. Bu nedenle erken yaşlarda ciltte kırışıklık görülür.

Yeterince su içmemek, hatalı kozmetik ürünler kullanmak, guatr hastalığı, yaşın ilerlemesi gibi faktörlere bağlı olarak ciltte kuruluk görülebilir.

Cildinize uygun nemlendirici kremler, doğal ve kozmetik bakım maskeleri uygulayarak, bol su içerek, doğru temizlik ürünlerini tercih ederek cildinize gereken bakımı yapabilirsiniz.



.ALINTIDIR.