Sivilceler hakkında yanlış bilinenler


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sivilceler hakkında yanlış bilinenler

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Ayşe Turan BAL

Konu: Sivilceler hakkında yanlış bilinenler

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Sivilceler hakkında yanlış bilinenler





    Sivilceler hakkında yanlış bilinenler


    "Bazı besinler bende sivilce yapıyor."Yanlış. Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu gösterilememiştir. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı o besinlerden yemeyerek insanlar sivilcelerinden kolayca kurtulurlardı. Oysa gerçek öyle değildir.

    Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız, kurtulan da görülmemiştir. Sivilcelerden ancak sivilce tedavisiyle kurtulabilirsiniz.

    "Yüzümü iyi yıkarsam sivilcelerimden kolay kurtulurum."
    Temizlik eksikliği sivilceye neden olmaz. Eğer öyle olsaydı yüzünü hergün düzenli yıkayan kimselerde sivilcelerin geçmesi, fazla yıkamayan kimselerde de çıkıyor olması gerekirdi. Yüz yıkanarak ancak yüz temizlenir fakat sivilceler geçmez. Hatta aşırı yüz yıkamak yüz derisini kurutup hasar bile verebilir ve bu hasar mevcut sivilceleri artırabilir.

    "Stres sivilce yapar."Stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşunadır. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yaparlar. Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkmaktadır.

    Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.

    "Güneşışığı sivilcelere iyi gelir."Hayır, sadece yüzünüz biraz daha bronzlaşacağı için sivilceler daha az dikkat çeker. Güneş ışığı birkaç sivilceyi kurutsa bile yenilerinin gelmesini engelleyemez, epidermise(cilt üstü tabakası) zarar verebilir ve ilerleyen safhalarda sivilceler artabilir. Güneş ışığına maruz kalmak ciltte erken yaşlanma ve yanıklara neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce koruyuculuk katsayısı en az 15 olan koruyucu losyonlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Sivilceleriniz içinse sivilce tedavisi görmelisiniz.

    "Sivilcelerimi zaman zaman patlatıyorum."Sakın! Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir.

    Siyah noktaları(komedonları) da sıkmamak gerekir.

    "Sivilceler yaş ilerledikçe geçer."Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunmaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar kalmaktadır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.



    "Büyüklerde akne olmaz."20-44 yaş arası insanların yüzde yetmiş beşinde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25'inde akne mevcuttur. Bazı hanımların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilirler. Hamilelikte de sivilceler çıkabilir.


    .ALINTIDIR.
    Meltemlice likes this.

  • #2
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice



    Sivilce lekelerinden kurtulmak mümkün





    Yıllardır geçmeyen inatçı sivilce izlerinden 3 aylık uygulama sonucu kurtulabilirsiniz. Üstelik bir daha gelmemek üzere bebeksi bir cildiniz olacak. Peki ama nasıl, önce sivilce izleri için ideal tca oranının belirlenmesi gerekiyor.

    Sivilce İzi TCA Oranı

    Sivilce izleri için %25 TCA kullanmanız daha faydalı olur, tabi izin belirginliği de önemli yani izler hafifse %15 veya %20 tca kullanabilirsiniz. Ama izler orta halli ve belirginse %25 tca kullanmalısınız.

    Sivilce İzi TCA Kullanımı

    Genellikle perşembe akşamı kullanımı tavsiye ediyorum, nedeniyse soyulmayı hafta sonuna denk getirmek istemem. Yüzümüzü kolonya ile silip, bol suyla iyice yıkayın. Sonra trikloroasetik asiti asiti pamuk yardımıyla cildinizde sivilce izi olan bölgelere sürün. Sadece sivilce izlerinin üzerine de uygulayabilirsiniz. TCA'yı 2 sefer kat kat sürmeniz lazım ki iyice emsin. Asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 1 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 2 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 1 dakika cildinizde beklesin. Sonra bol su yardımıyla yüzünüzü durulayın.

    TCA Sonrası Bakım

    Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşabilir bu normaldir, korkmayın hatta ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma demek. Asiti sürdükten sonra daha önceden E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamanız lazım, bu merhemi hazırladıktan sonra asit uygulaması biter bitmez cildinize sürebilirsiniz. Çinko oksitli (%40 çinko oksitli olanlar) pişik kremine e ve b5 vitamiin ilave edip karışım hazırlıyorsunuz. TCA uygulaması bitince bunu sabah akşam cildinize sürüyorsunuz. Soyulma bittikten 3 gün sonra bu kremi kullanmayı kesin.
    Kadınca Bakış: TCA ile Sivilce İzlerini Geçirme

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Sivilceler için Bakım Kürü
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 12.Temmuz.2016, 13:20
    2. Beslenme Hakkında Yanlış Bilinenler!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Nisan.2010, 15:58
    3. yanlış doğru!
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum Doğru Yanlış Kavramı
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 29.Ocak.2010, 12:05
    4. Öğretmen olarak atanan eski yöneticiler hakkında yanlış görüş yazısı
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Aralık.2009, 11:52
    5. Sivilceler için iki avuç buğday
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 12.Aralık.2009, 20:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş