Cilt Bakımında Anti Aging


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Cilt Bakımında Anti Aging

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Cilt Bakımında Anti Aging





    Cildiniz en önemli giysinizdir. Çocukluk döneminizde cildiniz bir çiçek gibi taptazedir. 20'li ve 30'lu yaşların sonlarına doğru yavaş yavaş suyunu kaybetmeye başlar, kırışıklıklar, akne, ciltte sarkmalar görülmeye başlar. Bu nedenle sürekli bakıma ihtiyaç duyar. Doğal mekanizma güneş ışınları, kirlilik, duygusal durum, arada sırada yaşanan uykusuzluk gibi hassas stres faktörlerinden etkilenir. Bu faktörler özellikle alın ve yanaklardaki çizgilerin oluşumunu destekler. Duygusal durumda bir kağıdın katlanıp açılması gibi deformasyona katkıda bulunur. "Yaş ilerliyor, yaşlanmak en doğal durum.." diye düşünerek cildinizi ihmal etmeyin. Cilt güzelliğini etkilen son faktör ise genetik... Bu nedenle annenize veya büyükannenizin cildine bakarak sizi bekleyen riskleri değerlendirebilirsiniz.

    Günümüzde tüm bu olumsuz etkenlere rağmen cildinizi korumanıza sağlayacak birçok anti-aging ürünleri bulunuyor. Cilt anti-aging uygulamaları, genç ve güzel kalma rüyalarınızın gerçek olmasını sağlıyor. Şimdi cildinizi iyileştirme zamanı!

    Yanaklar ve alındaki kırışıklıkları azaltmakSorun: Kollajen ve elastin protein liflerinin azalması, alın ve yanaklardaki kırışıklıkları azaltır. Yaşa bağlı azalan lif proteinlerini desteklemek ve güneşin ultraviyole ışınlarından korunmak için cildi beslemek gerekir. Ayrıca, zamanla cilt kendini yenileme ve koruma özelliğini yitirir. Gülümseme, yüzünü ekşitme gibi her türlü duygu ifadesi bu nedenle zamanla kırışıklığa dönüşür.

    Çözüm: Kırışıklıklarla savaşmada güneş koruyucu krem kullanımı konusunda birçok uzman aynı fikirde. Çoğu cilt bakımı ürünü en az 15 SPF içerir. Cilt uzmanları 30 SPF içermesi gerektiğini belirtirken, önemli olan ürünün kollajenle desteklenmiş nemlendirici olarak formüle edilmesi ve yenilenmesidir.

    Daha parlak cilde sahip olmakSorun: Donuk ve pürüzlü cilt için başka anti aging ürünleri de kullanmak gerekir. Nedeni, güneş ışınlarından uzun süre korunmama ve pürüze neden olan cilt sorunlarıdır.

    Çözüm: Cildinize canlılık kazandırmak için öncelikle asit içeren exfoliant , glikolik ile cildin temizlenmesi gerekir. Glikolik (glycolic) en ideal olanıdır ve bir çok cilt bakım ürününde bulunur. Aldığınız ürünün antioksidan özelliği bakımından zengin olup olmadığına dikkat edin. Bu cildinizin kahverengi benekleri azaltarak cildinizin daha parıltılı olmasını sağlar.

    Nemlendirici ile desteklemekSorun: Sıkı ciltler kuru gözükür kötü bir görünüme neden olur. Suçlu; cildin nem tutma yeteneğinin azalması ve dış etkilere karşı hassas olmasıdır. Yaşa bağlı olarak ciltte hatta yağlı ciltlerde bile cilt kuruluğu oluşumu gözlenebilir.

    Çözüm: Hassas temizleyici özelliğe sahip bir ürün cildinizin nemini korumanıza yardımcı olabilir. Su içeren, yumuşatıcı ve besleyici serumlar, nem bakımından zengin kremler kuru ciltler için önemli seçenekler olabilir.

    Dudak çevresi bakımıSorun: Yüzünüzdeki gibi dudak çevrenizde kollajen ve elastin kaybeder. Dudak çevresi cildi çok ince ve kırılgan olduğu için erken dönemde kırışıklıklar görmeye başlayabilirsiniz. Eğer sigara içiyorsanız kırışıklıklarınız daha fazlalaşır.

    Çözüm: Dudak çevrenizi korumak için kollajen, peptides içeren destekleyici ürünleri araştırın. Bu konuda yararlı ürünlerin etkilerini birkaç hafta sonra görmeye başlayabilirsiniz. Ruj seçiminde dudaklarınızın daha dikkat çekici görünmesi için çilek, böğürtlen, frambuaz renklerini tercih edebilirsiniz.

    Göz çevresi bakımıGöz çevresi de en fazla kırışan alanlardan biridir... Çoğu kadının yaşını malesef göz çevresindeki kırışıklıklar ele veriyor. Yüzünüz için kullandığınız anti-aging ürünlerini göz çevreniz için de kullanabilirsiniz. Ancak göz çevresini tahriş eden ürünler olmadığından emin olun. Bunun yanı sıra göz altı morlukları da giderilebilir. Gözaltı morluklarının oluşumunda yaşam tarzı önemli bir etken. Örneğin aşırı stres, kanın göz altlarında daha çok toplanmasına ve mor olarak görünmesine neden olur. Yaşa bağlı olarak oluşan göz altı morlukları cilt altı derisini kalınlaştıran göz çevresi kremleri ile giderilebilir.

    Şiş gözler, tipik olarak su fazlasının göstergesi olabilir veya göz altında yağ fazlası olmasından da kaynaklanabilir. Göz altı şişliklerini gidermek için şişlik giderici jel ürünleri kullanabilirsiniz ancak nemlendirici içeren ağır kremlerden uzak durun. Yeşil çay gibi yumuşatıcı etkisi olan antioksidanları da kullanabilirsiniz. Göz altı şişliklerine dikkat çekecek belirgin makyaj ürünlerini kullanmayın, şişliği kamufle edecek açık renkli ürünler kullanabilirsiniz.
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkür ederiz

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    2. Cevap: 2
      Son Mesaj : 20.Temmuz.2010, 15:33
    3. cilt bakımında doğrular ve yanlışlar
      Konu Sahibi @su@ Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 12.Şubat.2010, 19:17
    4. Anti Fener Kerem'den Müthiş Tezahüratlar :)
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 10.Ağustos.2009, 23:35
    5. Cilt bakımında 5 yanlış
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 11.Nisan.2009, 20:59

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş