cilt bakım maskeleri


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

cilt bakım maskeleri

  • #1
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn



    cilt bakım maskeleri





    Genişçe bir tencerenin içini su ile doldurup kaynatın. daha sonra içine bir avuç dolusu ıhlamur atın ve bir iki dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Başınıza büyükçe bir havlu veya çarşaf örterek başınızı 5-10 santim uzakta tutmak koşuluyla buhara tutun. 5 dakika kadar sonra cildiniz yumuşayacaktır. Cildiniz yumuşadıktan sonra cilt bakımını yapabilirsiniz.

    Cilt Bakım MaskeleriNormal Cilde sahip olanların cildi hafif gergin, sıkı pembe görünümlü ve dokunduğunuz zaman bir bebeğinki kadar yumuşak ve düzgün görünümlüdür ve ender bir cilt tipidir. Cilt Bakımı yaparken diğer cilt tiplerine sahip olanlar kadar çok fazla bir uğraş vermeye gerek yoktur. Normal Ciltler için kolayca hazırlanabilecek cilt bakımı maskeleri.

    Olgunlaşmış yarım şeftalinin kabuklarını soyup ezin. İçine bir çay kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı bal ve birer tane A ve D vitamini kapsülü katarak iyice karıştırın ve cildinizi temizledikten sonra bu karışımı sürün. Yarım saat bekledikten sonra cildinize önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.

    İki yemek kaşığı yoğurda bir yemek kaşığı bal ilave edip iyice karıştırın ve bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika kadar bekletip yüzünüzü önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın.

    Bir kaşık koyu kıvamlı süzme yoğurdu içine bir kaşık kil katıp iyi karıştırın ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünü yıkayın.

    Bir tane elmanın kabuklarını soyup ince bir şekilde rendeleyin. Daha sonra içine bir kaşık krema katıp iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve dekoltenize sürüp 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

    Nemlendirici Maskeler Bir yumurtanın beyazını iyice karıştırdıktan sonra içine yavaş yavaş bir komposto kaşığı bal ve birkaç damla badem yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Düzgün bir kıvam aldıktan sonra cildinize nemlendirici krem olarak sürebilirsiniz. Not: Bu maske buzdolabında bir hafta saklanabilir. Cildi kuru olanlar badem yağını birkaç damla daha fazla kullanabilirler.

    Bir tatlı kaşığı lanolini ve üç çorba kaşığı gül suyunu benmari usulü ayrı ayrı kaselerin içinde ısıttıktan sonra birbirine karıştırın. Daha sonra bir çorba kaşığı susam yağını aynı şekilde ısıtıp sıcak kremin içine katıp soğuyuncaya kadar karıştırın. Not: Ölçüleri eşit miktarda çoğaltarak hazırladığınız bu kremi cam bir kavanozun içinde iki ay kadar muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

    Onarıcı Maskelerİki demet maydanozun yapraklarını bir su bardağından biraz az miktarda arıtılmış suyun içinde 5-10 dakika kaynatın ve süzün. suyuna soğuduktan sonra çırpılmış bir yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı yumuşak bir fırça yardımı ile cildinize sürerek yaklaşık 15 dakika bekletip ılık su ile durulayın.

    1 Bir yumurtanın içine 1 tatlı kaşığı deniz suyu ve 2 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bir fincan zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı bir gece buzdolabında beklettikten sonra cildinize sürüp yaklaşık yarım saat bekletin ve cildinizi ılık su ile yıkayın.

    Cildinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız 4 tane aspirini çok az suyun içinde iyice ezerek eritin. Aspirinleri cildinize sürüp 15 dakika kadar bekleyin ve duru su ile yıkayın. Cildinizin pamuk gibi olduğunu birkaç uygulamadan sonra göreceksiniz. Eğer hassas bir cilde sahip değilseniz. Aspirinleri su yerine limon suyu ile de eritebilirsiniz.

    Yüzü Nemlendirerek Güzellik Ve Canlılık Sağlayan Naneli Maske Üç avuç nane yaprağının üzerine kaynar su dökülerek bir gün beklenir. Bir gün sonra süzülen iki fincan nane suyuna bir çay kaşığı menekşe yağı, bir çorba kaşığı kaymak ve bal ilâve edilir. Hazırlanan karışıma mısır unu ilâve edilerek krem kıvamı*na gelinceye kadar yoğrulur. Yüzü nemlendirerek ona güzellik ve canlılık sağlayan naneli maske, aynı zamanda koruyucu olarak ta ellere ve diğer uzuvlara tatbik edilir. Hazırlanan bu güzellik kremi şampuan olarak kullanıldığında da saçlara ayrı bir canlılık verir.

    NOT: Cilde uygulanan yüz maskelerinin pek çoğu 15 ila 20 da*kika uygulanır ve sıcak su ile yıkanıp uzaklaştırılıp ardından soğuk su ile durulanır. Maskeyi göz alanlarına uygulamayın. Herhangi bir maskeyi kullanmadan önce yüzünüz yıkanmalı veya krem ile temizlenmelidir.

    Yağ Beneklerini Gidermek Ve Gözenekleri Beslemek İçin Elmalı Maske Kabuklan soyulmuş iki elma dilimlenerek kekik suyunda pişirildikten sonra ezilerek lapa haline getirilir. Hazırlanan lapaya bir fincan karpuz suyu, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı yoğurtlu kaymak ilâve edilir. Krem kıvamına gelinceye kadar yulaf unu serpilerek yoğrulur. Elde edilen elmalı krem ateşte ısıtılarak yüze sürülür. Hazırlanan elmalı krem, yüzde oluşan yağ beneklerini izale ederken aynı zamanda, tendeki gözenekleri de besler.

    Sivilceler Ve Gözenekleri Beslemek İçin Akburçak Maskesi Akburçak taneleri dövülerek un haline getirilir. Elde edilen un damıtılmış su ile yoğrulur. Yumurta şansına, yanm fincan zeytinyağı ve iki kaşık bal ilave edilerek çırpılır. Çırpılan karışım burçak hamum ile karıştırılarak krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Elde edilen krem, yüzdeki gözenekleri beslemede maske yapılarak yüz kısmına uygulanır. Bu kremin devamlı kullanılması halinde, yüzdeki sivilceleri gidermekte de etkin yararlar sağlar.

  • #2
    mavilim.mavilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    MERSİN
    Mesajlar
    5,615
    @mavilim.mavilim







    bilgi için teşekkürler

  • #3
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    Alıntı mavilim.mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgi için teşekkürler
    rica ederimmm

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Öz Bakım
      Konu Sahibi Masumleydi Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Mayıs.2013, 21:43
    2. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    3. Profesyonel Cilt Bakım ve Kozmetik Fuarı 16.06.2011 - 19.06.2011
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Şubat.2011, 14:13
    4. En Yeni Cilt Bakım Uygulamaları
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Aralık.2009, 16:21
    5. Cilt Tiplerine Göre Bakım
      Konu Sahibi nazan Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Temmuz.2009, 12:22

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş